Ana Sayfa Türkiye Vergi rekortmeni belli oldu: “Selçuk Bayraktar”

Vergi rekortmeni belli oldu: “Selçuk Bayraktar”

0

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2022 vergilendirme dönemine ait yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesini açıkladı.

En fazla gelir vergisi beyan eden mükellefler arasında birinci sırada yer alan rekortmen, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu. Bayraktar’ın 2022 yılında ödediği vergi miktarı 564 milyon 124 bin 318 lira olarak kayıtlara geçti.

Baykar, savunma ve havacılık sektöründe en yüksek ihracatı gerçekleştiren firma olma özelliği taşıyor. 2022 yılında elde ettiği cironun yüzde 86’sını ihracat gelirlerinden elde eden Baykar, Selçuk Bayraktar’ın liderliğinde savunma ve havacılık sanayisinde yapılan toplam ihracatın yüzde 25’ten fazlasını tek başına gerçekleştirdi.

Listenin 2, 4, 5, 6 ve 7’nci sırasındaki mükellefler isimlerinin açıklanmasını istememiştir.

En fazla gelir vergisi tahakkuk eden üçüncü isim, 200 milyon 757 bin 695 lira ile Mustafa Rahmi Koç olarak kaydedildi.

Kurumlar vergisi beyan eden mükellefler listesinde ise ilk ve üçüncü sıradaki kurumlar isimlerinin açıklanmasını istememiştir. Listenin ikinci sırasında, 21 milyar 419 milyon 640 bin 283 lira vergi tahakkuku ile Türkiye Garanti Bankası yer almaktadır.

Exit mobile version