Ana Sayfa Türkiye Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan ‘Famagusta’ tepkisi: Saygısızlık içeriyor

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan ‘Famagusta’ tepkisi: Saygısızlık içeriyor

0

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Netflix’te yayınlanacak olan ‘Famagusta’ dizisi ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin aziz hatıralarına büyük saygısızlık içeriyor” denildi. Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Netflix’te 20 Eylül’de yayınlanacak olan “Famagusta” isimli diziye tepki göstererdi. Tuğamiral Aktürk yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Netflix’te 20 Eylül’de yayınlanacak olan “Famagusta” isimli diziye tepki göstererdi. Tuğamiral Aktürk yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Tarihi gerçekleri çarpıtarak Rum çeteler tarafından acımasızca katledilen Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin aziz hatıralarına büyük saygısızlık içeren ve dijital bir platformda yayınlanacağı duyurulan kara propaganda amaçlı “Famagusta” adlı dizi ve benzeri provokatif girişimlerin Rum tarafı dâhil kimseye bir yarar sağlamayacağı açıktır. Her iki tarafa barış ve huzur getiren Kıbrıs Barış Harekâtı’nı karalayan, çözümsüzlüğe hizmet eden bu tarz beyhude çabalar; Ada’da sağlanan güvenlik ortamına zarar vermektedir”

“MİLLÎ DAVAMIZ KIBRIS KONUSUNDA BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA KIBRISLI KARDEŞLERİMİZİN YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tuğamiral Aktürk konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öte yandan, Bakanlığımız tarafından hazırlanan Kıbrıs Barış Harekâtı’na giden süreçte uydurma senaryoların değil, yaşanan gerçeklerin anlatıldığı ‘50’nci Yıl Belgeseli’ İngilizce alt yazılı olarak çeşitli platformlarda yayınlanacaktır. Millî Davamız Kıbrıs konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıslı kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca Millî Mücadele döneminde Yunan ordusunun halkımıza yaptığı zulüm ve yaşattığı acıların objektif ve tarihsel dokümanlara dayanarak anlatıldığı ‘Ertesi Gün’ adlı belgesel 9 Eylül’de TRT Belgesel’de yayınlanacaktır.”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in programına ilişkin konuşan Tuğamiral Aktürk, “Bakanımız, bugün Kuveyt’in Ankara Büyükelçisini kabul edecektir” ifadelerini kullandı.

Tuğamiral Aktürk ayrıca Türkiye ile Yunanistan arasında “Güven Artırıcı Önlemler 2024 Yılı Uygulama Planı” kapsamında 1’inci Ordu Komutanı’nın, 11-12 Eylül’de Yunanistan 1’inci Ordu Komutanı’nı ziyaret edeceğini dile getirdi.

Tuğamiral Aktürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, muhtelif miktarda OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracının muayene ve kabul faaliyetleri tamamlandığını duyurdu.

Exit mobile version