Ana Sayfa Türkiye Bahçeli, 11’inci kez MHP genel başkanı olarak seçildi

Bahçeli, 11’inci kez MHP genel başkanı olarak seçildi

0

MHP’nin 14. Olağan Kurultayı bugün yapıldı. Kurultayda tek aday olan Devlet Bahçeli, oyların tamamını alarak 11. kez genel başkanlık koltuğuna oturdu. Omuz burkulması sonucu kolunda bir incinme yaşayan MHP lideri, kurultayın yapılacağı salona kolu sargılı geldi. Buradaki konuşmasında CHP’yi hedef alan Bahçeli, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen günlerde yaptığı “Bu benim son seçimim” sözlerine de yanıt verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 14. Olağan Kurultayı, “Ülke İçin Var Olduk, Bir Ülküye Yar Olduk, Ülkeye Sevda, 11 Ülküye Yemin” temasıyla bugün Ankara Spor Salonu’nda toplandı.

Salonda, “Bir ülkü bir ömürden uzun her sevdadan büyük”, “İlk günkü azim ve kararlılık bitmeyen gurur ve onurla”, “Devir artık Türk devridir”, “Cumhur bizim Türkiye hepimizin” ile “Geçmişin gururu yarının umudu” yazılı afişler yer aldı.

Salonda kurulan platformdaki dev ekrandan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in fotoğrafları ve partinin genel merkez binası yansıtıldı.

Kurultaya tek aday olarak giren Devlet Bahçeli, 11’inci kez MHP Genel Başkanı olarak seçildi. Bahçeli bin 295 oyun tamamını aldı.

MHP’de yaklaşık 30 yıl genel başkanlık yapan Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından toplanan 6 Temmuz 1997 tarihli 5’nci Olağanüstü Kongre’de MHP Genel Başkanı seçilen Bahçeli, 27 yıldır bu görevi yürütüyor.

Exit mobile version