Ana Sayfa Türkiye Farklı ülkelerden çocuklar TRT’nin 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde buluştu

Farklı ülkelerden çocuklar TRT’nin 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde buluştu

0

TRT’nin bu yıl 45’incisini düzenlediği 23 Nisan TRT Çocuk Şenliği’nde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklar ile çeşitli ülkelerden yüzlerce çocuk bir araya geldi.

Başakşehir Millet Bahçesi’nde düzenlenen şenlik kapsamında, çocuklar şiir okuyup dans gösterisi yaptı.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, programdaki konuşmasında, katılımcıların Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Aziz milletin, bir asrı aşkın süre önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, birlik ve beraberlik içerisinde tüm imkanlarını seferber ederek, kanını ve canını ortaya koyarak kurtuluş mücadelesi verdiğini ifade eden Sobacı, “Bu destansı mücadeleyle tüm dünyaya örnek olmayı başaran milletimiz, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla bağımsızlık ateşini bir daha sönmeyecek şekilde yakmıştır.” dedi.

Sobacı, 23 Nisan’ın, milli egemenlik anlayışının korunup yaşatılmasında önemli görevler üstlenecek çocuklara verilen değerin ve önemin tezahürü olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edildiğini dile getirdi.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version