Ana Sayfa Teknoloji Threads 100 milyondan fazla kullanıcıyla Twitter’ın doğrudan rakibi oldu

Threads 100 milyondan fazla kullanıcıyla Twitter’ın doğrudan rakibi oldu

0

Kullanıcılarına birçok özellik sunması, kullanım kolaylığı, gizlilik ayarlarının ve bildirimlerin kontrol edilmesinin kolay olması ve piyasaya sürüldüğü ilk günden itibaren Arapça dil desteği vermesi Threads’ın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Instagram ve Facebook platformlarının sahibi Meta, Twitter ile rekabet edebilmek için yeni ücretsiz uygulaması Threads’i hayata geçirdi. Threads, 500 karaktere kadar metnin yanı sıra fotoğraf ve 5 dakikaya kadar süren videoların paylaşımına izin veriyor. Twitter’ın birçok özelliğinin yanı sıra ek özellikler de sunan Threads, şu an geliştirme aşamasında ve önümüzdeki dönemde kullanıcılarına yeni özellikler sunması bekleniyor.

Threads, ilk 7 saatte 10 milyon, ilk 24 saatte 30 milyon ve henüz bir hafta dolmadan da 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Yapay zeka platformu ChatGPT, 100 milyon kullanıcıya iki ayda, sosyal medya platformu TikTok 9 ayda, Instagram ise iki buçuk yılda ulaştı. Threads’ın bu başarısı, Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’ın özellikle platforma herhangi bir mali abonelik olmaksızın günlük görüntülenebilecek maksimum tweet sayısına sınırlamalar getirdikten sonra şirket yönetimde yaptığı hatanın ve Threads’ın Instagram kullanıcı hesabıyla aynı kullanıcı adıyla hesap açma kolaylığı sunmasının ardından kullanıcıların Twitter’dan, daha güvenilir bir platforma geçme konusundaki talebini yansıtıyor.

Threads, şu an Arapça dahil 35’ten fazla dili destekliyor. Threads, 100’den fazla ülkede kullanıma sunulsa da Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kullanıcı verileri ve gizlilik koruma yasaları ile uyumluluğu konusundaki çalışmalar halen devam ediyor.

PLATFORMUN SUNDUĞU ÖZELLİKLER

Yeni platform, Twitter ve Instagram’a benzer bir arayüz sunarken, gönderilerle etkileşim için beğenme, retweetleme, yorum yapma ve başkalarıyla paylaşma gibi farklı seçenekler sunuyor. Threads, kullanıcılarının ister tüm hesaplardan isterse yalnızca takip ettiği hesaplardan olmak üzere gönderilerine kimlerin yanıt verebileceğini kontrol etmesine ve ardından gönderide onları etiketlemenize imkan sağlıyor. Kullanıcılar, Instagram’da takip ettiği hesapları kolaylıkla takip edilebiliyor.

Exit mobile version