Ana Sayfa Kıbrıs Ünal Üstel: KKTC’nin TDT üyeleri ile diyaloğunu güçlendirmeye devam edeceğiz

Ünal Üstel: KKTC’nin TDT üyeleri ile diyaloğunu güçlendirmeye devam edeceğiz

0

Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti öncesinde Kıbrıs Türk halkına desteğini vurgulamasından dolayı teşekkür ederek, “KKTC’nin TDT üyeleri ile diyaloğunu güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Washington ziyareti öncesinde yaptığı açıklamalardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) tam üyesi konumunda olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkına desteğini vurgulamıştı.

Başbakan Üstel, Erdoğan’ın bu açıklamalarının KKTC’yi dünyadan izole etmeye çalışan zihniyetlere yönelik önemli bir tepki olduğunu belirtti.

Üstel, “KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri ile diyaloğunu geliştirmeye ve güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

KKTC’nin uluslararası alandaki görünürlüğünü artırma ve Türk Devletleri Teşkilatı ile olan ilişkilerini daha da güçlendirme yönündeki kararlılıklarını dile getiren Üstel, bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri ile işbirliği ve diyaloğunun artarak devam edeceğini belirten Üstel, bu hedef doğrultusunda atılacak adımların KKTC’nin uluslararası alandaki konumunu güçlendireceğini ifade etti.

Exit mobile version