Ana Sayfa Kıbrıs Türkiye Milli Güvenlik Kurulu’nda “iki devletli çözüm” vurgusu yapıldı

Türkiye Milli Güvenlik Kurulu’nda “iki devletli çözüm” vurgusu yapıldı

0

 Milli Güvenlik Kurulu, Kıbrıs meselesinin, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü temelinde iki devletli çözüm esasına göre neticelenmesiyle KKTC’nin uluslararası toplumun eşit bir üyesi olarak tanınması istikametindeki kararlı tutumun muhafaza edileceğini açıkladı.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından bildiri yayımlandı.

Bildiride, Kıbrıs ve Akdeniz ile ilgili olarak”Türkiye’nin uluslararası antlaşmalar çerçevesinde ve garantör ülke sıfatıyla icra ettiği Kıbrıs Barış Harekatı sayesinde, yarım asırdır Ada’nın tamamında hakim kılınan barış, huzur ve güven ortamının; harekatın meşruiyetini ve başarısını tarih önünde tartışmasız bir şekilde teyit ettiği kaydedilmiştir. Milli davamız olan Kıbrıs meselesinin, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü temelinde iki devletli çözüm esasına göre neticelenmesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası toplumun eşit bir üyesi olarak tanınması istikametindeki kararlı tutumumuzun muhafaza edileceği vurgulanmıştır’’ İfadelerine yer verildi.

Exit mobile version