Ana Sayfa Kıbrıs Türkiye 4’üncülüğü Barkan Cem’in

Türkiye 4’üncülüğü Barkan Cem’in

0

Yakın Doğu yüzücüsü Barkan Cem Aykut, Manisa’da katıldığı şampiyonada başarı üstüne başarı elde ederek, Türkiye 4’üncülüğü gibi önemli bir derecenin yanında KKTC rekorlarının da sahibi oldu.

Mansia’daAtatürk Olimpik Spor Kompleksi Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen Turkcell Türkiye Uzun Kulvar Yıldız, Genç ve Büyükler Bireysel Yüzme Türkiye Şampiyonası’na KKTC Yüzme adına katılan Yakın Doğu yüzücüsü Barkan Cem Aykut, elde ettiği rekorlar ve derecelerle göğsümüzü kabarttı.
Genç sporcunun elde ettiği başarılar, yeni rekorlara da kapı açtı.

50 metrede Türkiye 8’inciliği kazandı
Şampiyona’nın ilk günü olan 20 Temmuz günü 50 metre kurbağalama stili ile yarışan Barkan Cem Aykut, 32.86’lık derece elde ederek yarışlara iddialı başladı. Barkan Cem Aykut, bu derece ile Türkiye 8’inciliğini elde ederek moral buldu.

100 metrede Türkiye 4’üncülüğü madalyası ve KKTC rekoru
Barkan Cem, 21 Temmuz’da gerçekleştirilen yarışlarda ise 100 metre kurbağalama stili ile rakiplerine büyük fark attı ve 1.10.66’lık iyi bir derece elde ederek Türkiye 4’üncülüğünün sahip oldu. Barkan Cem, bu derecesiyle 15-16 yaş sıralamasında KKTC rekorunu da kazandı.
Yarışların tamamlanmasının ardından Türkiye 4’üncülüğü kürsüsüne çıkan Barkan Cem Aykut, madalyasını aldı.

200 metrede Türkiye 7’inciliği ve iki KKTC rekoru
Yakın Doğu yüzücüsü Barkan Cem Aykut, Turkcell Türkiye Uzun Kulvar Yıldız, Genç ve Büyükler Bireysel Yüzme Türkiye Şampiyonası’nın yapıldığı 23 Temmuz’da ise bu kez 200 metre kurbağalama stili ile yarıştı. 2.38.67’lik derece elde eden genç yüzücü, Türkiye 7’inciliğine sahip olmasının yanında hem 15-16 yaş hem de 17-18 yaş rekorlarını egale ederekbu rekorlarınortağı oldu.
KKTC Yüzme sporcusu Barkan Cem Aykut, gösterdiğidisiplin ve azim sayesinde Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF)’nun 3 barajını geçmiş oldu.

Exit mobile version