Ana Sayfa Kıbrıs Tufan Erhürman: Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliği tartışma konusu değildir

Tufan Erhürman: Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliği tartışma konusu değildir

0

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, New York ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, Kıbrıs müzakere sürecine dair yeni ve doğru yöntemlere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Erhürman, siyasi eşitliğin tartışmaya kapalı olduğunu ve çözüm odaklı bir müzakere masası gerektiğini belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs çözüm süreciyle ilgili temaslarda bulunmak amacıyla New York’a gidiyor. 

New York’a gitmek üzere Ercan’dan hareket eden Erhürman’a, ABD ziyaretinde CTP Dış İlişkiler Sekreteri ve Milletvekili Fikri Toros eşlik edecek.

CTP Genel Başkanı Erhürman, 25 Eylül’de BM Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde yapılacak Sosyalist Enternasyonal toplantısında “Diyalog ve Diplomasiye Yatırım” başlıklı oturumda konuşma yapacak.

Erhürman, konuşmasında, Kıbrıs çözüm süreciyle ilgili vizyonunu aktaracak ve kurgulanması olası yeni sürecin yöntemlerine ilişkin önerilerini aktaracak.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca ile de bir araya gelecek. Erhürman-Jenca görüşmesinde Kıbrıs sorunu ve çözüm süreci ele alınacak. 

Bazı ülkelerin BM nezdindeki temsilcileriyle ikili görüşmeler yapması da planlanan  Erhürman’ın, bu görüşmelerde CTP’nin çözüm vizyonunu uluslararası aktörlere aktarması, BM nezdinde daha aktif bir diyalog ortamı oluşturması hedefleniyor.

Erhürman, temaslarını tamamlamasının ardından 28 Eylül’de ülkeye dönecek. 

Exit mobile version