Ana Sayfa Kıbrıs Donmuş et ithali 10 gün içinde başlıyor

Donmuş et ithali 10 gün içinde başlıyor

0

Başbakan Ünal Üstel, Hollanda’dan gelecek olan donmuş kemiksiz kuzu etinin ve donmuş kıymanın ithalinin 10 gün içerisinde yapılacağını söyledi. Üstel, “Bayramda herkes kurban kesecek ifadelerini kullandı.

Başbakan Ünal Üstel, Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu “et ithali” kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Üstel, kemikli etlerin Avrupa’dan Türkiye üzerinden geleceğini söyledi. İspanya, Hollanda ve Romanya’dan et fiyatlarının alındığını kaydeden Üstel, ülkeye donmuş et getiren firmalarla da görüşüldüğünü, satışa geçen şirketlerin ise yüzde 10 kar koyacağını söyledi.

Hollanda’dan gelecek olan kemiksiz kuzu etin kilosunun 400, yüzde 10 yağlı olarak gelecek olan dana kıymasının ise 300 TL olacağını açıklayan Üstel, yerli ete bin 100 TL teşvik verileceğini, yem desteğine de devam edileceğini belirtti. Üstel açıklamasının devamında, “Halkımızın et ile buluşması bizim için çok önemli” dedi.

Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK), et ürünlerinin ülkeye gelmesi için gerekli şirketlerle temaslarını tamamladığını da ifade eden Üstel, 10 gün içerisinde etin ülkeye açıkladı; “bayramda herkes kurban kesecek” dedi

Üstel öte yandan, Ekonomi ve Enerği Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Veteriner Dairesi ve Maliye Bakanlığı’nın da gıda ürünlerindeki denetimlerini sürdürmeye devam edeceğini vurguladı.

Exit mobile version