Ana Sayfa Kıbrıs Adli Tıp Uzmanı’ndan açıklama: Mihrimah’ın doku örnekleri bugün Türkiye’ye gidecek

Adli Tıp Uzmanı’ndan açıklama: Mihrimah’ın doku örnekleri bugün Türkiye’ye gidecek

0

‘Alkollü mama skandalında’ hayatını kaybeden 20 günlük bebek Mihrimah Toymuradov’un ön otopsisini yapan Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz, Bugün Kıbrıs’a dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Dr. İdris Deniz, olayın polise geç yansıtıldığını ve elindeki bilgilerin eksik olduğunu belirterek, iddiaların araştırılması için uluslararası yazışmaların tamamlandığını, organlardan alınan doku örneklerinin polis eşliğinde bugün Türkiye’ye gideceğini kaydetti.

Bebekte alkol tespiti yapıldığını ancak ölüm nedeninin alkol, organ hastalığı ya da solunum cihazıyla ilgili olup olmadığının henüz kesinleşmediğini aktaran Deniz, bebekte “Pnömotoraks (Akciğer Sönmesi)” bulgusuna rastlanmadığını ancak her iki taraftan tüp takıldığına dair izler bulunduğunu söyledi.

Dr. Deniz, solunum cihazlarının yanlış ayarlanması sonucu akciğerlerde yırtık oluşabileceğine dikkat çekerek, bilirkişi raporlarını ve hekim beyanlarını beklediğini belirtti.

Cihazda bağlantı hatası olup olmadığının ancak cihaza dokunulmadan önce teknik incelemelerle ortaya çıkabileceğini söyleyen Deniz, “Polise geç yansıdı” dedi.

“Ventilatör” iddiası…

Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz, açıklamasının devamında ise şunları kaydetti:

“Ben babaya alkol tespiti olduğunu söyledim. Alkol olduğu tespitinde bulunduğumuzu söyledim. Ölüm nedeninin alkole mi herhangi mi organ hastalığına mı ya da basınçlı hava verilmesine bağlı olduğunu henüz bilmiyoruz.

Yeni doğan bebekler fenalaştıktan sonra komaya girdiler ve entübe edilmeleri gerekti. Dışardan solunum desteği verilmesi gerekti. Bu da ancak ventilatör denen solunum cihazlarıyla sağlanıyor. Dolayısıyla bebeklere verilecek basınç ile ergene, yetişkine verilecek basınç farklı olur. Eğer siz ayarı yaparken iyi yapmazsanız, bağlantıları iyi yapmazsanız bir anda akciğerlere hızlı şekilde basınçla oksijen verilirse akciğer zarında yırtık meydana gelir ve göğüs boşluğuna serbest hava çıkar, bu da basınç oluşturur ve siz nefes aldıkça akciğerleriniz yeterince genişleyemez ve havasız kalırsınız.

Cihaza dokunulmadan önce bir tespit yapılabilir. Bir uygulama yaptınız kötü sonuç ortaya çıktı, bu ortaya çıktığında teknik elemanlar cihazı inceler, bağlantı hatası var ise bunu ancak iddia edebilirsiniz. Polis eşliğinde cihaz üzerinde bir inceleme yapıldı sağlık teknik elamanları tarafından. Bilirkişi raporu, hekim beyanları ile birlikte ulaştırılınca sağlıklı yorum yapabilirim.

“Pnömotoraks gelişmesiyle ilgili bir bilgim yok”

Adli Tıp Uzmanı Dr. Deniz, “Bebekte alkol tespiti yapıldı, cihazla ilgili ya da bebekte Pnömotoraks (Akciğer Sönmesi) geliştiğine dair benim bulgum yok ancak bebeğe göğüs tüpü takıldığına dair izler var. Bu da bu müdahalenin yapıldığını gösteriyor. Doktorların bunu yapma gerekçesine dair bende bilgi yok. Bu rapor elime ulaşınca yorumu ancak öyle yapabilirim. Bana bazı bilgiler geldi ama Pnömotoraks gelişmesiyle ilgili bir bilgim yok. Polisten istedim bu bilgileri. Onları değerlendirip otopsi raporu geldiğinde kesin sonuca ulaşacağız” açıklamasını da yaptı.

Exit mobile version