Ana Sayfa Kıbrıs Solyalı: “Mahkemelerde çocuk psikoloğuna yönelik talebler karşılanmıyor”

Solyalı: “Mahkemelerde çocuk psikoloğuna yönelik talebler karşılanmıyor”

0

CTP Milletvekili Ürün Solyalı mahkemeler bütçesi sırasında söz alarak, bütçenin yetersiz olduğunu belirterek eleştirilerde bulundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ürün Solyalı, Meclis Genel Kurulu’ndan Mahkemeler bütçesinin görüşüldüğü sırada bazı açıklamalarda bulundu.

CTP Milletvekili Ürün Solyalı, mahkemelerin yükünün her gün arttığını söyleyerek, suç kapsamında nitelik ve sayının çoğaldığını belirtti.

Ceza davalarının ele alınarak polisin insan haklarına saygı duyması ve mekanların da insan onuruna uygun olması gerektiğini dile getiren Solyalı, cinsel suçlarda yüzde 400 artış olduğunun açıklandığını bunların ele alınması gerektiğini kaydetti.

Solyalı, polisin kadın ve çocuk mağdurların sıkıntılarını ele alış biçimine yönelik eleştirilerde bulunarak, gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Mahkemelerin çocuk psikoloğuna yönelik taleplerin karşılanmadığını söyleyen Solyalı, bu durum nedeniyle yaşanan sıkıntılara işaret etti.

Mahkemelerin hızlı bir şekilde çalışmasını sağlamak amacına yönelik Anayasa değişikliğinin onaylanmadığını dile getiren Solyalı yeni bir Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Ülkenin nüfus yapısı konusunda da bilinmeyenler bulunduğunu söyleyen Solyalı, ceza mahkemeleri önünde yabancı öğrenci sayısının boyutuna değinerek, bu konuda sorumluluğu bulunanların önlem alması gerektiğini belirtti.

Solyalı, uyuşturucu madde kullanımının hep üst sırada olduğunu önleme politikalarının uygulanması gerektiğini, cinsel tecavüz gibi suçların, müstahdem tarafından sirkat suçunun, resmi belgeyi sahteleme  suçlarının da ciddi şekilde arttığını tüm bunların değerlendirilerek tedbir alınması gerektiğini kaydetti.

Exit mobile version