Ana Sayfa Kıbrıs Rusya’dan konsolosluk adımı: “KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar CNN TÜRK’te”

Rusya’dan konsolosluk adımı: “KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar CNN TÜRK’te”

0

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rusya’nın KKTC’de konsolosluk açma kararını CNN TÜRK ekranlarında değerlendirdi. Tatar, ‘Şu anda kesin olmamakla birlikte, nerede nasıl açılacağı bilinmemekle birlikte böyle bir girişimi var Rusya’nın. Dışişleri Bakanlarımız görüşüyor.’ dedi.

Tatar’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Güney Kıbrıs ile Rusya’nın iyi ilişkileri var, ikisi de Ortodoks inancına sahip. Kuzey Kıbrıs’a biraz daha mesafeli duruyorlardı ama Türkiye’nin Rusya ile olan ilişkileri ve Ukrayna savaşı ile birlikte uygulanan bazı ambargolar Rusya’nın bu kararında etkili oldu. Şu anda bizi henüz tanımıyorlar, ama sahaya baktığınız zaman burada 2 ayrı yönetim vardır, 2 ayrı devlet vardır.

NE OLMUŞTU?

TASS haber ajansı, Güney Kıbrıs’taki Rusya Büyükelçiliği’nin kısa süre içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağını duyurdu. TASS muhabiri, haberini büyükelçilikteki bir temsilciye dayandırdı.

Haber ajansı, büyükelçilikteki kaynağın, “Çok yakın gelecekte Lefkoşa’nın şehrinin kuzey tarafında konsolosluk hizmetleri sunmaya başlayacağız” dediğini bildiriyor.

Exit mobile version