Ana Sayfa Kıbrıs Reçete yolsuzluğu… Üç eczacı ve üç doktora 4 gün ek tutukluluk

Reçete yolsuzluğu… Üç eczacı ve üç doktora 4 gün ek tutukluluk

0

Sahte reçete skandalı ile ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.

Sahre reçete vurgunuyla ilgili tutuklanan Gülten Veli Eczanesi’nin sahibi Gülten Veli Aner, Arasta Eczanesi’nin sahibi Simge Sonap, Tufan Eczanesi’nin sahibi İsmet Tufan, doktorlar Güven Erkal, Niyazi Perk ve Muhammed Alshanableh bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede şahadet veren polis çavuşu Mehmet Manaş olguları aktardı. Polis çavuşu Mehmet Mannaş tahkikatın devam ettiğini, elektronik eşyaların incelendiğini belirtti.

Mannaş, Lefke bölgesinde 26 çöp torbası küpürü kesik ilaç bulunduğunu ifade ederken, 160 bin reçetenin daha incelendiğini aktardı.

Mannaş, soruşturma kapsamıda alınan 50 ifadenin 45’inin suçla bağlantılı olduğu da tespit edildiğini söyledi

Alınacak ifadeler, soruşturulacak şahıslar, incelenecek reçeteler ve elektronik eşyalar olduğunu kaydeden polis, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlıların avukatları tutukluluk sürecine itiraz ederek teminata bağlanmalarını talep ettiler.

Mahkeme, zanlıların soruşturma kapsamında 4 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

BUGÜNE KADAR TOPLAMDA 13 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan soruşturma kapsamında bugüne kadar 5 doktor, 5 eczacı ve başka şahıslar adına düzenlenmiş reçetelere sahte imza attığı tespit edilen 3 vatandaş tutuklandı.

Reçete yolsuzluğu meselesinde toplam tutuklu sayısı 13’e yükselirken, tutuklanan şahsıların 11’i Lefkoşa’da diğer ikisi ise Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Lefkoşa’da dün mahkemeye çıkarılan ve haklarında soruşturma kapsamında 3 gün tutukluluk emri verilen doktor Fikri Koray, eczacı Sercan Avcı, polis memuru Mehmet Akyay, Gürcan Taşkaya ve Erçin Karadayı’nın Çarşamba günü tekrardan hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Gazimağusa’da dün mahkemeye çıkarılan bir doktor ve bir eczacının ise soruşturma kapsamında 2 gün tutuklu kalmalarına emir verilmişti.

Exit mobile version