26.9 C
Lefkoşa

Lefke sivil toplum örgütlerinden Milli Eğitim Bakanlığına çağrı.. “Yeşilyurt İlkokulu’nda ne yapılmak istediği paylaşılsın”

- Advertisement -

Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunarak, 12/2006 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası tahtında Yeşilyurt İlkokulu’nda ne yapılmak istendiğinin kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

Platform Koordinatörü Teoman Oktay, cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin Yeşilyurt İlkokulu’na giderek, prefabrik yapılaşma için, bilgilendirme yapılmadan ve ihalesiz bir şekilde bir yapıcı ustası ile görüştüğü bilgisini aldıklarını belirterek, böyle bir icraat öncesinde Okul Aile Birliği ve velilerin haberdar edilmesi gerektiğini kaydetti.

Lefke’deki eğitim sorunlarının her gün arttığını savunan Oktay, Erdal Abit İlkokulu’nun kapatılması ardından yerine bir okul öncesi eğitim kurumunun açılması sözünün yerine getirilmediğini öne sürerek, Lefke Gazi Lisesi Maarif Koleji’nde sınıf ihtiyacı olduğunu, bunun çözümünün geçici önlemler değil yeni bina yapımı olduğunu ifade etti.

– “Milli Eğitim Bakanı’na sorunları çözme için verdiğimiz süre dolmuştur”

Oktay, Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Platformu’nun bu konuları görüşerek, uzlaşarak çözüm arama niyetlerinin, olayları “olduğu gibi kabul ettikleri” anlamına gelmediğini vurgulayarak, bugüne kadar yaptıkları girişimlerin ve görüşmelerin maalesef sonuç vermediğini dile getirdi.

Oktay, şunları kaydetti:

“Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri bundan sonraki aşamada, bölge okullarının okul aile birliklerinin, Bölge milletvekillerinin, Belediye Başkanı’nın ve meclis üyelerinin, muhtarların, siyasi partilerin Lefke ilçe başkanlarının ve bölge halkının de katılımını sağlayacak, eğitim alanındaki sendikalarla işbirliği halinde yeni bir mücadele başlatarak sesini duyurmaya ve soruna çözüm için daha sert bir mücadele başlatma kararlılığındadır. 

Bugünden itibaren Milli Eğitim Bakanı’na sorunları çözmesi için tanıdığımız fırsatlar ve verdiğimiz süre dolmuştur.”

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Yeni sınır kapılarının açılması konusu başkanlıkta ele alındı

Güney Kıbrıs’taki “Sınır Belediyeleri ile Yarı İşgal Altındaki Belediyeler...

Özersay, yetkilileri hız tespit kamerası cezaları konusunda eleştirdi

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, hız tespit kameraları...

Rusya’dan, Güney Kıbrıs’taki büyükelçiliği aracılığıyla G7’ye suçlama

Rusya, Güney Kıbrıs’taki Büyükelçiliği aracılığıyla G-7’yi, oluşturduğu ortak yaptırım...

Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın, yasama göreviyle toplanacak. Saat 10.00’da...

Cumhurbaşkanı Tatar Azerbaycan’a hareket etti: “Aile ile buluşmaya gidiyoruz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesi için...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...