30.9 C
Lefkoşa

Türkiye Cumhurbaşkanı: “Coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz”

- Advertisement -

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD Yönetim Kurulu’nu kabulünde yaptığı konuşmada, “Biz bölgemizdeki hiçbir ülkeyle düşmanlık ve kavga peşinde değiliz. Her fırsatta ifade ettiğim gibi biz, coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu’nu Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kabul etti.

Kabulde yaptığı konuşmada Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD’ın 1990’dan bu yana Türk ekonomisi ve demokrasisine yeri doldurulamaz katkılar sağladığını dile getirdi.

Ülkenin ekonomiden dış ticarete, üretimden hak ve özgürlük alanlarının genişletilmesine kadar çok geniş bir yelpazede elde ettiği başarılarda MÜSİAD mensuplarının payı, desteği ve emeğinin olduğunu vurgulayan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vesileyle 34 yıldır MÜSİAD çatısı altında ülkemizin kalkınmasına, millî iradenin güçlenmesine katkı veren tüm kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Ebediyete irtihal eden MÜSİAD üyelerini rahmetle yâd ediyorum” diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük ve güçlü Türkiye davasının ekonomideki bayraktarlığını yapan MÜSİAD’ın, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde de millet için seferber olduğunu, MÜSİAD’ın, depremin ilk anından itibaren afetzedelerin sıkıntılarının giderilmesi ve deprem bölgesinin yeniden ihyası noktasında sergilediği dayanışmayı takdirle karşıladığını söyledi.

Bu felakette sadece 53 binden fazla insanı kaybetmekle kalmadıklarını, aynı zamanda ekonomide toplam tutarı 104 milyar doları aşan devasa bir faturayla da karşılaştıklarını belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, 80 bin konut, 170 bin iş yeri olmak üzere toplam 850 bin bağımsız bölümün ağır hasar alarak kullanılamaz hâle geldiğini anımsattı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir yükün altından kalkmanın kolay olmadığını ve olmayacağını çok iyi bildiklerini, MÜSİAD gibi ülkesine ve milletine karşı sorumluluk duygusuyla hareket eden kuruluşların da desteğiyle yaraları süratle sardıklarını anlattı.

- Advertisement -

Son Haberler

Rum Müzakereci Menelaos Menelau: “Zorluklar var ama çıkmazda değiliz”

Rum Müzakereci Menelaos Menelau “çıkmazda değiliz, zorluklara rağmen çaba...

İsrail’in Gazze şiddeti 226. gününde devam ediyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana...

Hayvan üreticileri yarın Lefkoşa’da süresiz araçlı eylem başlatıyor…

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yarın Lefkoşa’da süresiz araçlı...

TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nde bir grup sporcu gence resepsiyon verildi

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve...

Sponsor

Göz Atın

Lefke’de 2 çöp poşeti kupürü kesilmiş ilaç bulundu

Polis, Lefke’deki bir arazi içerisinde 2 çöp poşeti kupürleri...

CTP Kadın Örgütü Helin Reesul için eylem yapacak: “Helinler ölmesin diye şiddeti durdurmak zorundayız”

 CTP Kadın Örgütü, 16 yaşındayken öldürülen Helin Reesul’un ölüm...

Limasol’da dün başlayan yangın henüz kontrol altına alınmadı

 Limasol’a bağlı “Akrunda” köyü bölgesinde dün öğlen saatlerinde başlayan...

2 ani ölüme ilişkin otopsi sonuçları açıklandı

 KKTC'de dün aniden hayatını kaybeden 87 yaşındaki Hatice Poyraz...

Tatar yarın New York’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde...

Rum Müzakereci Menelaos Menelau: “Zorluklar var ama çıkmazda değiliz”

Rum Müzakereci Menelaos Menelau “çıkmazda değiliz, zorluklara rağmen çaba devam ediyor” dedi. Menelau haftalık Kathimerini’ye verdiği özel söyleşide çıkmazda olunmadığını, ancak Türk tarafının tavrından ve...

İsrail’in Gazze şiddeti 226. gününde devam ediyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 70 artarak 35 bin 456'ya yükseldi. Gazze'deki Filistin...

Hayvan üreticileri yarın Lefkoşa’da süresiz araçlı eylem başlatıyor…

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yarın Lefkoşa’da süresiz araçlı eylem başlatıyor. Üreticiler, ilk olarak Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na ardından Başbakanlık önüne gidecek. Birlik Başkanı...