Ana Sayfa Kıbrıs Büyükelçi Feyzoioğlu: “Türkiye ve KKTC’nin sonsuza dek bir ve beraber var olacak”

Büyükelçi Feyzoioğlu: “Türkiye ve KKTC’nin sonsuza dek bir ve beraber var olacak”

0

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Türkiye ve KKTC’nin sonsuza dek ayrılmaz bir ittifak içinde bir ve beraber var olacağını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, ‘21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası’ dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükelçi Feyzioğlu’nun mesajı şu şekilde:

“Türklerin Rumlarla kurduğu ortak devleti gasp eden Rumların, gasp ettikleri devletin tüm imkanlarını kullanarak kurduğu EOKA çetelerinin Kıbrıs Türklerini topyekun etnik temizlikle yok etme planını hayata geçirmeye kalkıştıkları Kanlı Noel’in 60. Yıl dönümü.  Kahraman Kıbrıs Türklerinin, mücahit ve mücahidelerin Anavatan Türkiye ile omuz omuza direnişi sonucunda başaramadılar.

Tam on bir yıl denediler.

Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde devam eden soykırım gibi Kıbrıs’ta da dünya kör gözlerle baktı durdu. Kıbrıs Türkünün Anavatanı Türkiye vardı ama… Türkiye ve Kıbrıs Türkü izin vermedi bu aşağılık etnik temizliğe.  

Herkes bilsin… Türkiye ve KKTC sonsuza dek ayrılmaz bir ittifak içinde bir ve beraber var olacak. 

Toplum lideri Dr. Fazıl Küçük’ü, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı, milli mücadelenin kadın erkek tüm kahramanlarını rahmetle anıyorum. Hayatta olanlara sağlıklar diliyorum. Şükranla ellerinden öpüyorum.”

Exit mobile version