Ana Sayfa Kıbrıs Arıklı: Benim en büyük idealim Apostolos Andreas Manastırı’nın yanına bir cami yapılmasıdır

Arıklı: Benim en büyük idealim Apostolos Andreas Manastırı’nın yanına bir cami yapılmasıdır

0

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “En büyük idealim Apostolos Andreas Manastırı’nın yanına bir cami yapılmasıdır” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Apostolos Andreas Manastırı’na yapılması planlanan mescit ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, konuyla ilgili yapılan tartışmaları ‘antidemokratik bir yaklaşım’ olarak değerlendirerek, “Orada iki tane odanın mescit haline getirilmesi kimi neden rahatsız ediyor?” diye sordu.

En büyük idealinin “Apostolos Andreas Manastırı’nın yanına bir cami yapılması” olduğunu kaydeden Arıklı, “Orada dinlerin hoşgörüyle yaşandığı bir mekan oluşturulmasını arzuluyorum” dedi.

Arıklı, bazı insanların cami ve kiliseyi birbirine rakip gördüğünü söyleyerek, “Benim insanım, cami lafını duyunca tüyleri diken diken oluyor” ifadelerini kullandı.

Mescitin manastıra değil manastırın uzağında olan bir odaya yapılacağını dile getiren Arıklı, “Mescit yapımından vazgeçilmedi. Oraya mescit yapılacak” diye konuştu.

Exit mobile version