Ana Sayfa Güney Kıbrıs İsrail’in Gazze’deki saldırılarının kınanmaması tepkilere neden oldu

İsrail’in Gazze’deki saldırılarının kınanmaması tepkilere neden oldu

0

İsrail’in yakın zamanda Gazze Şeridi’nde sivillere saldırmasının Rum hükümeti ve Rum Yönetimi tarafından kınanmamasının, Meclis Genel Kurulunun geçen perşembe günkü bileşiminde tepkilere neden olduğu belirtildi.

Alithia gazetesinde yer alan haberde Güney Kıbrıs’ta meclisin, Rum Yönetimi ile İsrail arasındaki ortak film yapımıyla ilgili anlaşmayı geçen gün oy çokluğuyla onaylaması üzerine milletvekillerinin tepkilerine yer verilirken, Bağımsız Milletvekili Andreas Themistokleus, İsrail’in Rum yönetiminin istedikleri konusunda gerekli bir müttefik olduğunu ve öyle kalması gerektiğini ifade etti.

Meclisteki tartışmanın el bombası yapımı değil ortak film yapımıyla alakalı olduğunu belirten Themistokleus, Meclisin bu anlaşmayı onaylamasıyla İsrail’in Filistinliler karşısındaki eylemlerinin alkışlandığına dair bir çarpıtma yapılmaması gerektiğini söyledi.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos da açıklamasında, ortak film yapımıyla ilgili yasa tasarısının İsrail’de meydana gelen tatsız şeylerle ilgisi olduğu mantığıyla hemfikir olmadığını dile getirdi.

Gazeteye göre Filistin’in Güney Kıbrıs’taki Büyükelçiliği ise yaptığı açıklamada “sessiz kalmanın da suç ortaklığı anlamına geldiğini” belirtti.

Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, İsrail’in yeni vahşetinin insan medeniyetini utandırdığını ifade eden AKEL, İsrail ile aşırı sağ hükümetin uluslararası adalet karşısında hesap vermeleri gerektiğini dile getirdi.

Bu suçların İsrail’in hiçbir zaman Hamas’ın etkisizleştirilmesi amacına sahip olmadığını teyit ettiğini ifade eden AKEL, İsrail devleti ile aşırı sağ Netanyahu hükümetinin bilinçli amacının Filistinlilerin etnik temizliği ile işgal ve kolonizasyonun genişletilmesi olduğunu ekledi.

Exit mobile version