26.9 C
Lefkoşa

İsrail’in Gazze’deki saldırılarının kınanmaması tepkilere neden oldu

- Advertisement -

İsrail’in yakın zamanda Gazze Şeridi’nde sivillere saldırmasının Rum hükümeti ve Rum Yönetimi tarafından kınanmamasının, Meclis Genel Kurulunun geçen perşembe günkü bileşiminde tepkilere neden olduğu belirtildi.

Alithia gazetesinde yer alan haberde Güney Kıbrıs’ta meclisin, Rum Yönetimi ile İsrail arasındaki ortak film yapımıyla ilgili anlaşmayı geçen gün oy çokluğuyla onaylaması üzerine milletvekillerinin tepkilerine yer verilirken, Bağımsız Milletvekili Andreas Themistokleus, İsrail’in Rum yönetiminin istedikleri konusunda gerekli bir müttefik olduğunu ve öyle kalması gerektiğini ifade etti.

Meclisteki tartışmanın el bombası yapımı değil ortak film yapımıyla alakalı olduğunu belirten Themistokleus, Meclisin bu anlaşmayı onaylamasıyla İsrail’in Filistinliler karşısındaki eylemlerinin alkışlandığına dair bir çarpıtma yapılmaması gerektiğini söyledi.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos da açıklamasında, ortak film yapımıyla ilgili yasa tasarısının İsrail’de meydana gelen tatsız şeylerle ilgisi olduğu mantığıyla hemfikir olmadığını dile getirdi.

Gazeteye göre Filistin’in Güney Kıbrıs’taki Büyükelçiliği ise yaptığı açıklamada “sessiz kalmanın da suç ortaklığı anlamına geldiğini” belirtti.

Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, İsrail’in yeni vahşetinin insan medeniyetini utandırdığını ifade eden AKEL, İsrail ile aşırı sağ hükümetin uluslararası adalet karşısında hesap vermeleri gerektiğini dile getirdi.

Bu suçların İsrail’in hiçbir zaman Hamas’ın etkisizleştirilmesi amacına sahip olmadığını teyit ettiğini ifade eden AKEL, İsrail devleti ile aşırı sağ Netanyahu hükümetinin bilinçli amacının Filistinlilerin etnik temizliği ile işgal ve kolonizasyonun genişletilmesi olduğunu ekledi.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

1 kilo uyuşturucu yuttu

Larnaka Havalimanı'nda geçen cumartesi günü, büyük miktarda uyuşturucu yuttuğunun...

DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Brezilya’da DAÜ’yü temsil etti

 Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi...

Hawaii’de köpek balığının yaraladığı sörfçü öldü

ABD'nin Hawaii eyaletine bağlı Maui Adası'nda köpek balığının yaraladığı...

CTP’den Geçitköy’de sel zararlarının tazmin edilmediği gerekçesiyle düzenlenen eyleme destek

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne İlçesi, geçen aylarda yaşanan...

Leylekler erken göç etti: Tarihi bir kış görebiliriz

Leylekler Avrupa’dan bu sene normal sürelerinden daha erken bir...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...