Ana Sayfa Güney Kıbrıs Hristoduludis, kapıların açılmaması konusunda Tatar’ı suçladı

Hristoduludis, kapıların açılmaması konusunda Tatar’ı suçladı

0

Rum Lider Nikos Hristoduludis, Cumhurbaşkanı Tatar’a geçiş kapıları konusunda eleştiri yaparak, “Tatar gerçekten Haspolat’daki geçiş noktasını açmak isteseydi, bu şimdiye çoktan yapılmış olabilirdi” dedi. Rum Lider Hristodulidis, Kıbrıs Türk tarafının kendisinin daha fazla geçiş kapısı açma önerisini reddettiğini savundu.

Kıbrıs Türk tarafının sadece Haspolat geçiş noktasının açılmasını önerdiğini, kendisinin ise Haspolat’ın yanı sıra Yeşilırmak veya Gaziler’de başka bir geçiş noktasının daha açılmasını teklif ettiğini dile getiren Hristodulidis, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’e de bu konuda öneriler yaptığını işaret etti.

Holguin’i suçlamaktan çok, görüşmelerin başlaması için umut arayışlarıyla ilgilendiğini vurgulayan Nikos Hristoduludis, “Kıbrıs’ın doğal kaynaklarının ortak kullanımı konusu, hiçbir muhatabıb tarafından gündeme gelmedi” dedi.

Geçtiğimiz ay, geçiş noktalarının açılması konusunda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a eleştiri yaptığını anlatan Hristoduludis, geçişlerle ilgili Holguin Birleşmiş Milletler’e sunduğunu ancak, bu teklifine Ersin Tatar’dan olumlu yanıt almadığını ifade etti.

Hristodulidis, “Tatar gerçekten Haspolat’daki geçiş noktasını açmak isteseydi, bu şimdiye çoktan yapılmış olabilirdi” dedi.

Exit mobile version