Ana Sayfa Güney Kıbrıs Sırbistan Başbakan Yardımcısı’ndan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama

Sırbistan Başbakan Yardımcısı’ndan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama

0

 Sırbistan’ın Dış Politika ve Güvenlikten Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Dacic, ülkesinin, “Kıbrıs sorununda uluslararası hukuka uygun bir çözüme ulaşılması çabalarıyla ilgili istikrarlı tezini” dile getirdi.

Haravgi gazetesi konuyla ilgili haberinde, Sırp yetkilinin dün Belgrad ziyaretini tamamlayan Rum Meclisi Güney Kıbrıs-Sırbistan Dostluk Grubu ile Rum Meclisi Dış İlişkiler ve Avrupa İşleri Komitesi heyetini kabul ettiğini yazdı.

Heyetin AKEL milletvekilleri Yorgos Lukaidis ile Yorgos Kukumas, DİSİ milletvekilleri Haris Yeorgiadis ile Marios Mavridis aynı zamanda DİKO milletvekili Hristos Orfanidis’ten oluştuğunu yazan gazete, Yeorgiadis’in görüşmede iki ülke arasındaki dostane bağlara değinerek, Sırbistan’ın Kıbrıs sorunundaki tutumu için teşekkür etti.

İki ülkenin, büyük önem taşıyan konulardaki yaklaşımlarını da belirleyen, uluslararası hukuka yönelik ortak bağlılıklarına da işaret eden Yeorgiadis, sözlerinin devamında Rum Yönetiminin Kosova konusu ile Sırbistan’ın Avrupa perspektifine dair net ve ilkeli pozisyonuna da atıfta bulundu.

Rum kesiminin Kosova konusundaki sarsılmaz desteği yanı sıra Sırbistan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmasına ilişkin memnuniyetini ortaya koyan Dacic ise, ülkesinin, Kıbrıs sorununda uluslararası hukuka uygun bir şekilde çözüme ulaşılmasına ilişkin çabalara yönelik istikrarlı tezini de yineledi.

Gazete Dacic’in görüşmede, Kosova’nın kuzeyinde son günlerde hâkim olan durumla ilgili bilgilendirmede bulunduğunu da ekledi.

Exit mobile version