Ana Sayfa Güney Kıbrıs Pile bölgesinde çalışmalar başladı

Pile bölgesinde çalışmalar başladı

0

İki taraf arasında BM arabuluculuğuyla varılan uzlaşmanın ardından, Pile bölgesinde dün iki paralel çalışmanın başladığı haber verildi. Politis gazetesi, “Pile: Arsalar ve Yol İçin Çalışmalar Başladı” başlığıyla yer verdiği konuyla ilgili haberinde, iki taraf arasında Birleşmiş Milletler’in (BM) arabuluculuğuyla varılan uzlaşmanın ardından Pile bölgesinde dün iki paralel çalışmanın başladığını, özel bir şirketin “Arçoz” (Yiğitler) – Pile yolunun yapım çalışmalarına başladığını, diğer ekiplerin ise ara bölge içerisinde parselleri ayırmak için yolların çizimine başladığını yazdı.

Pile bölgesindeki çalışmaların dünden bu yana UNFICYP kuvvetlerinin de eşliğinde gelişme halinde olduğunu yazan gazete, çalışmaların şimdilik Kıbrıs Türk tarafının direktifiyle özel bir şirket tarafından gerçekleştirildiğini ve bunun Yiğitler’den Pile’ye kadar olan yolu inşa etmesinin beklendiğini yazdı.

Gazete, buna eş zamanlı olarak dünden bu yana bölgede ekiplerin de bulunduğunu ve bunların parselleri ayrılması için yolların çizilmesiyle ilgili çalışmalara başladıklarını belirtti.

Çalışmaların dünkü ilk gününün bir grup Barış Gücü askerinin eşliğinde anlaşmaya uygun olarak gerçekleştiğini yazan gazete, anlaşmanın çalışma alanlarında ne Türk askeri, ne de KKTC polisinin bulunmamasına atıfta bulunduğunu ifade etti.

Habere göre, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü Basın Sözcüsü Aleem Siddique ise dün KİPE’ye yaptığı açıklamada BM Barış Gücü askerlerinin bölgede olacaklarını ve devriye yapacaklarını ve durumu yakından izlediklerini söyledi.

Exit mobile version