Ana Sayfa Güney Kıbrıs Letimbiotis, temsilci ve İsrail ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu

Letimbiotis, temsilci ve İsrail ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu

0

Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, özel temsilci atanması konusunda Rum Haber Ajansı KİPE’ye açıklamalarda bulundu.

Alithia gazetesine göre, Hükümet Sözcüsü Letimbiotis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından en kısa zamanda Kıbrıs sorununa ilişkin özel temsilci atamasının, müzakerelerin yeniden başlamasına neden olacak önemli bir gelişmeyi teşkil edeceğini belirtti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, hafta sonunda Kahire’deki Uluslararası Barış Konferansı çerçevesinde BM Genel Sekreteri ile konuşmasından bahseden Letimbiotis, Hristodulidis’in, Kıbrıs sorununa ilişkin görüşmelerin yeniden başlaması çabası gidişatına yönelik BM kanadından önümüzdeki günlerde açıklamaların yapılmasını beklediğini ifade etti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, Kahire zirvesinin ardından İsrail’i ziyaret etmesi ve orada Başbakan Binyamin Netanyahu ve Cumhurbaşkanı İsaak Herzog ile görüşmesinin sorulması üzerine Letimbiotis, Hristodulidis’in, krizin azaltılması, siyasi diyaloğun başlaması, insani yardımın kesintisiz sağlanması ve tüm taraflarda sivillerin  kaybına son verilmesi gerekliliğine ilişkin zirvedeki bazı mesajları iletmek istediğini söyledi.

İsrail’in Hristodulidis’ten bir talebinin olup olmadığı sorusu üzerine Letimbiotis, Güney Kıbrıs’ın bölgeye yakın AB üyesi bir ülke olarak, ΑΒ ile temasın sağlanması için bazı mesajları iletmesinin istendiğini söyledi.

Bunun nasıl olacağı şeklindeki soruya karşılık ise Letimbiotis, Hristodulidis’in AB kurumları ve AB liderleriyle temas halinde olduğunu belirterek, gelecek hafta yapılacak Avrupa Konseyi zirvesini de anımsattı.

Exit mobile version