Ana Sayfa Dünya Trump’tan Biden’ın çekilme kararına ilk yorum: ‘Sahtekar Joe zaten başkan olmaya uygun...

Trump’tan Biden’ın çekilme kararına ilk yorum: ‘Sahtekar Joe zaten başkan olmaya uygun değildi’

0

Trump’tan Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesine sert bir yorum geldi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski başkanı ve yaklaşmakta olan seçimlerde Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın seçimlerden çekilme kararını Pazar günü Truth Social hesabında yaptığı bir paylaşımla değerlendirdi.

“Sahtekar Joe Biden Başkanlığa aday olmaya zaten uygun değildi ve hiçbir zaman da olmadı,” diyen Trump, Biden’ın “başkanlık konumuna ancak yalanlarla, yalan haberlerle” geldiğini iddia etti.

“Doktoru ve Medya da dahil olmak üzere etrafındaki herkes onun Başkan olamayacağını biliyordu,” diyen Trump, “ne yaptığına bir bakın: kontrol edilmemiş ve incelenmemiş, birçoğu hapishanelerden, akıl hastanelerinden gelen milyonlarca insan ve rekor sayıda terörist sınırımızı aşıyor” ifadelerini kullandı. “Onun başkanlığından dolayı çok acı çekeceğiz ama onun verdiği zararı çok hızlı bir şekilde telafi edeceğiz” diyen Trump, ünlü mottosu “Amerika’yı yeniden büyük yap” sloganını da paylaşımına ekledi.

Biden, Pazar günü X hesabında yaptığı açıklamada başkanlık yarışından çekildiğini belirtmişti.

Amerikan halkına yaptığı duyuruda, “Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuru oldu. Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, geri çekilip görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum” ifadelerini kullanan Biden, “son üç buçuk yılda millet olarak büyük ilerleme kaydettik” demişti.

Biden’ın adaylığı konusundaki tartışmalar, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile çıktığı ilk canlı yayında “etkisiz” olarak değerlendirilen performansı sonrasında artmaya başlamıştı.

Biden, en son Washington’daki Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) 75. Yıl Zirvesi’nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy için yanlışlıkla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin diyerek büyük bir gaf yapmıştı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in başkan adaylık ihtimaline dair görüşleri sorulan Biden, Harris’ten ise “Trump” diye bahsetmişti.

Biden NBC’ye verdiği röportajda Trump’a yönelik Cumartesi günü yapılan suikast girişiminden sonra Trump’la özel olarak konuştuğunu belirtirken rakibiyle yaptığı telefon görüşmesini “çok samimi” olarak tanımlamıştı.

Trump’ın Cumhuriyetçilerin başkan adayı olduğu resmi olarak Pazartesi günü açıklanmıştı.

ABD seçimleri, 5 Kasım 2024 Salı günü gerçekleştirilecek.

Exit mobile version