Ana Sayfa Dünya İklim aktivistlerinin Frankfurt havaalanındaki eylemi uçuşları iptal ettirdi

İklim aktivistlerinin Frankfurt havaalanındaki eylemi uçuşları iptal ettirdi

0

Frankfurt Havaalanı’nda iklim aktivistlerinin pisti ele geçirmesinin ardından 100’den fazla uçuş iptal edildi.

İklim aktivistlerinin Almanya başta olmak üzere Avrupa genelinde çeşitli havalimanlarındaki protestoları devam ediyor.

Yetkililer, iklim aktivistlerinin kendilerini havalimanının içindeki piste yapıştırmaları üzerine Almanya’nın en işlek havalimanı Frankfurt’taki uçuşların Perşembe günü geçici süreyle askıya alındığını açıkladı.

Şu ana kadar 100’den fazla uçuşun iptal edildiği bildirildi.Yerel medyaya göre, federal polis birkaç göstericinin sabah erken saatlerde havaalanına girdiğini belirtti.

Last Generation grubu, altı protestocunun pistleri çevreleyen çitleri aşarak yaya olarak veya bisiklet ve kaykaylarla pistlere yaklaştığını ifade etti.Uçuşlar yerel saatle sabah 08:00’den kısa bir süre önce “kademeli olarak yeniden başladı.” Havalimanı yönetiminin X’te yaptığı açıklamada, kısa bir süre sonra tüm pistlerin yeniden faaliyete geçtiği duyuruldu.

Protestolar nedeniyle perşembe günü için planlanan uçuşların yaklaşık 10’da birine tekabül eden yaklaşık 140 uçuşun iptal edildiği aktarıldı.

Last Generation’ın protestoları iki gündür devam ediyor. Çarşamba günü de Köln-Bonn, Barselona, Helsinki ve Oslo havalimanlarını hedef alan protestocular, kendilerini pistlere yapıştırarak, uçuşların iptal olmasına veya aksamasına neden olmuştu.

Grup, Alman hükümetinden 2030 yılına kadar petrol, gaz ve kömür kullanımını ortadan kaldıracak uluslararası bir anlaşmayı müzakere etmesini ve imzalamasını talep ediyor.

Exit mobile version