Ana Sayfa Dünya Hizbullah doğruladı: Nasrallah öldürüldü

Hizbullah doğruladı: Nasrallah öldürüldü

0

Hizbullah’dan yapılan açıklamada, Nasrallah’ın İsrail saldırılarında öldürüldüğü doğrulandı. Nasrallah geçtiğimiz aylarda Güney Kıbrıs’ı İsrail uçaklarına üslerini açması halinde hedef alacakları uyarısında bulunmuştu.

Lübnan Hizbullahı, liderleri Hasan Nasrallah’ın dünkü İsrail hava saldırılarında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın dün İsrail ordusu tarafından başkent Beyrut’un güney bölgesine düzenlene hava saldırılarında yaşamını yitirdiği belirtildi.

Nasrallah’la birlikte diğer bazı Hizbullah yetkililerinin de öldürüldüğüne işaret edilen açıklamada, Nasrallah dışındaki isimlere yer verilmedi.

Hizbullah açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Direnişin Efendisi, salih kul Hazretleri, büyük bir şehit, kahraman, yiğit, cesur, bilge, basiretli ve imanlı bir önder olarak Rabbiyle birlikte olmak ve O’ndan razı olmak üzere, peygamberlerin ve imamların izinde, ilahi iman yolunda, ebedi, aydınlık Kerbela’nın şehitler kervanına katılarak aramızdan ayrıldı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, yaklaşık otuz yıldır yolunu aydınlattığı, zaferden zafere götürdüğü, 1992’de İslami Direniş Şehitlerinin Efendisi’nin ardından 2000’de Lübnan’ın kurtuluşuna ve 2006’daki görkemli ilahi zafere ve tüm onur ve fedakarlık savaşlarına katılarak Filistin, Gazze ve mazlum Filistin halkının desteği ve kahramanlığı savaşına ulaştığı büyük ölümsüz şehit yoldaşlarına katılmıştır.

Asrın Efendisi’ne (Allah zuhurunu tez zamanda nasip etsin), Müslümanların Velisi İmam Seyyid Ali Hamanei’ye (gölgesi var olsun), büyük otoritelere, mücahitlere, müminlere, direniş ümmetine, sabırlı ve mücadeleci Lübnan halkına, tüm İslam ümmetine, dünyadaki bütün özgür ve mazlum insanlara, şerefli ve sabırlı ailesine başsağlığı diliyoruz.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ı, Allah ondan razı olsun, en yüksek ilahi madalyalar olan İmam Hüseyin Madalyası’nı alması, en kıymetli dileklerini yerine getirmesi ve Kudüs ve Filistin yolunda şehit olarak iman ve pak iman mertebelerinin en yükseğine ulaşması dolayısıyla tebrik ediyoruz.

Güney banliyösünde gerçekleşen hain Siyonist saldırının ardından onun temiz ve kutsal alayına katılan şehit arkadaşlarına başsağlığı ve tebriklerimizi iletiyoruz.

Hizbullah liderliği, düşmanla mücadelede cihadını sürdürmek, Gazze ve Filistin’i desteklemek, Lübnan’ı ve onun kararlı ve onurlu halkını savunmak için fedakarlıklarla ve şehitlerle dolu yolumuzda en yüce, en kutsal ve en kıymetli şehidi anmaktadır.

Ey yüce mücahitler ve İslam Direnişinin muzaffer ve zafer kazanmış kahramanları! Sizler şehit Seyyid’in emanetisiniz ve sizler onun aşılmaz kalkanı, kahramanlık ve fedakarlık tacındaki mücevher olan kardeşlerisiniz. Önderimiz Hazretleri, düşüncesi, ruhu, çizgisi ve kudsi yaklaşımıyla hala aramızdadır ve zafere kadar direniş ve fedakarlığa sadakat ve bağlılık yeminine bağlısınız.”

GÜNEY KIBRIS’I TEHDİT ETMİŞTİ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, geçtiğimiz Haziran ayında İsrail’le topyekûn bir savaşa hazır olduklarını söyledi. Nasrallah ayrıca Lübnan’a olası bir saldırıda İsrail uçaklarına üslerini açması halinde Güney Kıbrıs’ı hedef alacakları uyarısında bulunmuştu. Hizbullah lideri, Avrupa Birliği üyesi Güney Kıbrıs’ı ilk kez böylesi bir açıklamayla tehdit etmişti.

Exit mobile version