Ana Sayfa Dünya Donald Trump ve Kamala Harris ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek

Donald Trump ve Kamala Harris ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek

0

ABD’de 5 Kasım’da gerçekleşecek seçim yarışında mücadele başa baş devam ediyor. Seçim yarışı heyecanla sürerken Donald Trump ve Kamala Harris bu gece canlı yayında ilk kez karşı karşıya gelecek ve kozlarını paylaşacak. 90 dakika sürmesi planlanan Trump-Harris düellosunda hangi konular konuşulacak?

ABD’de 5 Kasım’da gerçekleşecek başkanlık seçiminde yarışacak eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden adayı olan Donald Trump ile Demokratların adayı Başkan Yardımcısı Kamala Harris ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek.

Donald Trump, başkanlık seçimleri için Mayıs ayında ABD Başkanı Joe Biden ile canlı yayında karşı karşıya gelmiş, bu düellonun ardından Biden’a adaylıktan çekilmesi yönünde baskılar gelmişti. Donald Trump ve Kamala Harris, bu gece ABC yayınında ilk kez karşı karşıya gelecek, 90 dakikalık düeolla TSİ 04.00 sularında başlayacak.

Trump ile Harris’in canlı yayındaki ilk karşılaşmasında vergiler, kürtaj, göç, iklim değişikliği gibi pek çok konuya yer verilecek. Başkan Joe Biden’ın yerini aldığından beri Harris, onun fikirlerinin çoğunu benimsemiş olsa da yeni bir yol çizme sözü verdi. Orta sınıf için vergi kesintileri, zenginler ve şirketler için vergi artışları, kürtaj haklarının geri verilmesi ve iklim değişikliğini agresif bir şekilde ele alacağı yönünde açıklamalar yaptı.

2020 yılında Beyaz Saray’a veda eden ve Beyaz Saray’a geri dönmeyi amaçlayan Trump, pandemi döneminde rayından çıkan şeylerin çoğunu başarmak istiyor.

Exit mobile version