Ana Sayfa Dünya 2025 Super Bowl devre arası gösterisinde Kendrick Lamar sahne alacak

2025 Super Bowl devre arası gösterisinde Kendrick Lamar sahne alacak

0

En büyük rap yıldızları arasında gösterilen Lamar, dünya genelinde yayınlanan ABD’nin en büyük spor etkinliği olan Super Bowl’un gelecek yılki devre arası gösterisinde sahne alacak.

Grammy Ödüllü hip-hop megastarı Kendrick Lamar, gelecek yıl Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Louisiana eyaletindeki New Orleans kentinde düzenlenecek Apple Music Super Bowl Devre Arası Gösterisi’nin baş şarkıcısı olarak yer alacak.

Ulusal [Amerikan] Futbol Ligi (NFL), Apple Music ve Roc Nation Pazar günü yaptıkları açıklamada Lamar’ın 9 Şubat 2025’te Caesars Superdome stadyumunda düzenlenecek devre arası şovuna liderlik edeceğini duyurdu.

37 yaşındaki Lamar, 2022’de Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige, 50 Cent ve Eminem ile birlikte konuk sanatçı olarak sahne aldığı NFL’in şampiyonluk maçına hip-hop getirmeyi dört gözle beklediğini belirtti.

Amerikan futbolu ligi National Football League’in şampiyonluk maçı olan Super Bowl, her yıl on milyonlarca izleyiciyi kendine çekiyor ve aynı zamanda, ABD’deki en büyük spor etkinliği.

Lamar yaptığı açıklamada, “Rap müzik hâlâ bugüne kadarki en etkili tür. Ve ben de dünyaya bunun nedenini hatırlatmak için orada olacağım. Doğru kişiyi buldular,” dedi.

Şirketi Roc Nation’ın devre arası şovu sanatçısını seçmek için NFL ile birlikte çalıştığı rapçi Jay-Z, Lamar’ı “nesilde bir görülen bir sanatçı” olarak nitelendirdi.

Jay-Z, “Hip-hop ve kültürüne duyduğu derin sevgi sanatsal vizyonuna yön veriyor. Kültürü küresel olarak tanımlama ve etkileme konusunda benzersiz bir yeteneğe sahip. Kendrick’in çalışmaları müziğin ötesine geçiyor ve etkisi yıllarca hissedilecek,” diye konuştu.

NFL’in müzik şefi Seth Dudowsky ise şunları söyledi: “Kendrick, yankı uyandıran, (türü) yeniden tanımlayan ve nihayetinde hip-hop’un temelini sarsan anlar yaratma konusundaki eşsiz yeteneğini defalarca kez kanıtladı.”

Lamar, hip-hop türünün en yaratıcı söz yazarlarından biri olarak biliniyor.

İlk albümü ‘Good Kid, M.A.A.D City’ yi yayınlandığı 2012 yılından bu yana büyük bir başarı yakalayan Lamar, o zamandan bu yana 17 Grammy ödülü kazandı.

Rekor kıran ‘To Pimp A Butterfly’ ile yıldızlaştı ve 2017 albümü ‘DAMN’ ile Pulitzer Ödülü kazanan ilk klasik olmayan, caz dışı müzisyen oldu.

Rapçinin son albümü ‘Mr. Morale & The Big Steppers’ 2022’de yayınlandı.

Sanatçı bu yıl Kanadalı rapçi Drake’le yaşadığı kavga ile de adından söz ettirdi. İki yıldızın yayınladığı bir dizi atışma (diss) parçası, aralarındaki gerginliği manşetlere taşıdı.

Geçtiğimiz yıl ABD’li sanatçı Usher, H.E.R., Jermaine Dupri, Lil Jon, Ludacris ve Alicia Keys’in de aralarında bulunduğu konuklarla birlikte devre arası gösterisinin başrolünü üstlenmişti.

Super Bowl, 9 Şubat 2025 tarihinde New Orleans’da gerçekleştirilecek.

Exit mobile version