Ana Sayfa Dünya İsrail, İngiliz mirası “idari tutuklamaları” 7 Ekim’den bu yana hız kesmeden sürdürüyor

İsrail, İngiliz mirası “idari tutuklamaları” 7 Ekim’den bu yana hız kesmeden sürdürüyor

0

İsrail’in, İngiliz manda döneminden miras aldığı “idari tutukluluk” uygulamasını Filistinlilere karşı bir intikam aracı olarak kullandığı belirtiliyor.

İsrail’in 7 Ekim’de abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarıyla eş zamanlı Doğu Kudüs dahil işgal altındaki Batı Şeria’da da gözaltı dalgası başladı.

Filistinli esirlerle ilgilenen kurumların en son verilerine göre, İsrail güçlerinin 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı 4 bin 675’e ulaştı.

İsrail hapishanelerindeki idari tutuklu sayısı ise 2 bin 870’e yükseldi ve bunların 2 bin 345 gibi büyük bir kısmı 7 Ekim’den sonra kaydedildi. Bu, son 30 yılın en yüksek rakamı olarak kayıtlara geçti.

İngiliz manda rejimi, 1945’te olağanüstü hal yasasına dayanarak ve aleyhlerinde sunabilecekleri hiçbir suçlama olmadığı için Filistinlileri “idari” olarak tutukluyordu.

İsrail de Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs’ü işgal ettiği 1967’den bu yana uluslararası hukukun yasak kabul ettiği bu cezalandırma yöntemini kadın ve çocuk dahil tüm Filistinlilere karşı kullanıyor.

Exit mobile version