Ana Sayfa Dünya İmran Han’ın avukatları 3 yıllık hapis cezasına itiraz için harekete geçti

İmran Han’ın avukatları 3 yıllık hapis cezasına itiraz için harekete geçti

0

Pakistan eski Başbakanı İmran Han’ın avukatları, yolsuzluk suçlamaları dolayısıyla verilen 3 yıllık hapis cezası ve bu cezanın seçimlere etkisi nedeniyle itirazda bulundu…

Geçtiğimiz Cumartesi günü tutuklanan Han siyasi suçlamalar nedeniyle cezaevine nakledildi. Şimdiye dek İslamabad’ın yaklaşık 60 kilometre batısındaki 100 yıl önce tarihi Attock kentinin eteklerinde kurulan Attock Hapishanesi’nde bulunan Han’ın avukatlarıyla görüştürülmesine izin verilmedi.

Han’ın avukatları verilen cezaya itiraz için İslamabad ve Lahor’daki mahkemelere çeşitli gerekçeler sundu.

AFP’nin haberine göre, Han’ın VIP’ler için ayrılmış nispeten rahat bir hücreye nakledilmesi için de bir dilekçe verildi.

Önceki gün Pakistan mahkemesi eski Başbakan İmran Han’ı görevi sırasında aldığı hediyelerden dolayı yolsuzluk suçlamasıyla 3 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Pakistan’da herhangi bir suçtan hüküm giyen bir kişi seçimlere katılamıyor. Başbakan Şahbaz Şerif dün, ‘yüksek ihtimalle Çarşamba günü parlamentonun feshedilebileceğini’ söyledi.

Vekil hükümete seçimleri düzenleyebilmesi için önümüzdeki Kasım ayına kadar süre tanınıyor. Ancak ülkede Cumartesi günü yapılan son nüfus sayımının sonuçlarının açıklanmasının ardından seçimlerin ertelenebileceğine dair spekülasyonlar var.

Adalet Bakanı Azzam Nazir Tarar, yerel bir televizyon kanalına verdiği demeçte, seçim bölgelerinin yeni nüfus sayımına göre yeniden çizilmesi gerekeceğini söyleyerek, bunun seçimlerin iki buçuk aya kadar ertelenmesine yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Han’ın aynı davayla ilgili olarak 3 gün boyunca gözaltında tutulması şiddet olaylarına neden olurken, sokaklara dökülen on binlerce destekçisi polisle çatıştı.

Exit mobile version