15.9 C
Lefkoşa

TUSAŞ’a terör saldırısı: 5 şehit, 2’si ağır 22 yaralı

- Advertisement -

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıda şehit sayısının 5’e yükseldiğini 2’si ağır 22 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist öldürüldü. Biri kadın, biri erkek iki teröristin kimlik tespitlerinin sürdüğünü açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Büyük ihtimalle PKK’nın yaptığıyla ilgili, değerlendirmemiz bu. Kimlik tespitlerini, diğer delillerin netleşmesiyle bunları paylaşacağız.” dedi. Görüntülerde iki teröristin bir taksiyle tesis yakınlarına geldiği ve sivillere ateş etmeye başladığı görülüyor. Teröristlerin vardiya değişimi sırasında tesise saldırdığı anlaşıldı. Saldırı sonrasında, özel harekat tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı. Terör saldırısına yönelik soruşturmada, bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 8 savcı görevlendirildi.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip TUSAŞ’a, saat 15.26’da terör saldırısı gerçekleştirildi.

Bir taksiyle gelen 2 terörist, araçtan iner inmez, çevredeki sivillere ateş ederek, tesise yöneldi. Bu sırada şiddetli patlama duyuldu. 

Saldırı ile birlikte TUSAŞ içinden de patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından silah sesleri ve patlamalar devam etti.

Saldırıdan hemen sonra Jandarma özel harekat tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı.

BAKAN YERLİKAYA: BÜYÜK İHTİMALLE PKK YAPTI

Ali Yerlikaya, saldırıyla ilgili Bilkent Şehir Hastanesinde açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, 7 hastanın 4’ünü ziyaret ettiklerini belirterek, “İkisi bizim polis özel harekattan arkadaşlarımız. 4’ünün de durumu gayet iyi. Arkadaşlar maalesef şehit sayımız 5 oldu. Toplam yaralı sayımız 22. Az önce de ifade ettim, 7 yaralımız burada yatıyor” dedi.

Bir hastanın taburcu olduğunu, 2 kişinin daha taburcu olmak üzere olduğunu belirten Yerlikaya, “19 yaralımızın tedavi süreçleri hastanelerde devam ediyor. 6 hastanede 19 yaralımızın tedavileri devam ediyor. 2’si ağır, birisi az önce de ifade ettiğim gibi bu hastanemizde. Birazdan da Etlik Şehir Hastanemize gideceğiz. Bir ağır yaralımız da orada. Her birine geçmiş olsun diyorum. Dua ediyoruz. Rabbim onları ailelerine, teşkilatımıza, aziz milletimize bağışlasın diyoruz. Hekimlerimize başından beri büyük bir hassasiyet gösteren valimize ve İl Sağlık Müdürümüze ben teşekkür ediyorum.”

TÖRÖRİSTLERİN KİMLİKLERİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Yerlikaya, biri kadın, biri erkek 2 teröristin ölü olarak ele geçirdiğini belirterek, saldırıyı “büyük ihtimalle PKK’nın yaptığını” ifade etti.

Yerlikaya, şunları söyledi:

“Kimlik çalışmaları, parmak iziyle ilgili tespit süreci devam ediyor. Bunlar belli olur olmaz kimliklerini ve hangi terör hükmünün yaptığı, bununla ilgili bilgileri vereceğiz. Ama şunu söyleyeyim ben, Savunma Bakanımızın açıklamalarını da işittik. Çünkü biz başından beri bu eylemin oluş stili, oradaki izlemiş olduğumuz görüntülerden de büyük ihtimalle PKK’nın yaptığıyla ilgili.

– Değerlendirmemiz bu. Ama kimlik tespitlerinin ve diğer delillerin netleşmesiyle birlikte bunları tekrar sizlerle paylaşacağız. Alçak hain terör örgütüne lanet diyoruz. Terörün bir insanlık suçu olduğunu her fırsatta söylüyoruz.

– Büyük ve güçlü Türkiye idealiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde biz terörün nefesini kesmek, onların en sonuncusunu da etkisiz hale getirmekle kararlı olduğumuzu bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum. Ankara’mıza, bütün aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Tekrar tedavi sürecindeki olan bütün yararlarımıza da Cenabı Allah’tan acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

BAKAN GÜLER: “BU YAPILANLARIN ACILARINI MİSLİYLE ÇIKARACAĞIZ”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler TUSAŞ’a yapılan terör saldırısıyla ilgili olarak, “En son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız ve bu yapılanların acılarını misliyle ile çıkaracağız.” açıklaması yaptı. Güler şunları söyledi:

“Bu PKK’lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz. Fakat bunlar bir türlü akıllanmıyorlar. Her zaman söylediğimi bir daha tekrar ediyorum; en son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız ve bu yapılanların acılarını misliyle ile çıkaracağız. Bunu harkes görecek hiç merak etmeyin”

TERÖRİSTLER GÜVENLİK KAMERASINDA

Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.Görüntülerde eli silahlı teröristlerin TUSAŞ yerleşkesine ticari taksi ile geldiği görünüyor. Taksiyi teröristin birisi kullandı. Birisi kadın iki teröristin, taksiyi kaçırdıkları belirtiliyor. Taksi şoförünün akibeti ilk anda belirlenemedi, daha sonra yapılan araştırmada, teröristlerin Kazan ilçesinden taksiye bindikleri ve yolda taksiyi vurup, arka koltuğu yatırdıkları anlaşıldı. Taksi şoförünün isminin Murat Arslan olduğu bildirildi.  Teröristlerin, taksi durağından aracına binip şehire gitmek istediklerini söyledikleri Arslan’ı yolda sigara içme bahanesiyle durdurdukları ifade edildi.  

YAYIN YASAĞI KARARI ALINDI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alındığını açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) ilgili mahkemenin alacağı aksi karara kadar yasağı sürdürecek.

- Advertisement -

Son Haberler

KKTC, Antalya 2024 Turizm Fuarı’nda yerini aldı

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt...

Erdoğan TUSAŞ’taki terör saldırısını kınadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin...

Ankara’da TUSAŞ tesisine terör saldırısı: 4 can kaybı, 14 yaralı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan...

Zaroğlu: “Büyükyılmaz’ın sisteme atfen kullandığı sözleri çarpıtılarak yanlış yorumlanmıştır”

 Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti...

Sponsor

Göz Atın

Yenikent Bulvarı’nda 42 araçlık şov

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ralli...

Rüya Eyüpoğlu için Gelir ve Vergi Dairesi’nde tören düzenlendi

Hayatını kaybeden Rüya Eyüpoğlu için Gelir ve Vergi Dairesinde...

Holguin Güney Kıbrıs’taki temaslarını sürdürüyor

 BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin,...

Tarımda teknoloji kullanımı ile ilgili eğitim düzenlendi

"Akıllı Tarım, Tarımda İHA Teknolojilerinin Kullanımı ve Tarımda Dijital...

Trafik denetimleri…

Ülke genelinde dün polis trafik ekiplerinin denetimlerinde 1657 araç...

KKTC, Antalya 2024 Turizm Fuarı’nda yerini aldı

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, 23-25 Ekim 2024 tarihleri arasında Antalya’da yapılan, Antalya...

Erdoğan TUSAŞ’taki terör saldırısını kınadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Putin Erdoğan’la görüşmesinde TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak, taziye dileklerini iletti....

Ankara’da TUSAŞ tesisine terör saldırısı: 4 can kaybı, 14 yaralı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 4 kişi şehit oldu, 14 kişi yaralandı. Terör saldırısını gerçekleştiren 2...

Zaroğlu: “Büyükyılmaz’ın sisteme atfen kullandığı sözleri çarpıtılarak yanlış yorumlanmıştır”

 Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bertan Zaroğlu, diğer Genel Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz’ın “bir TV kanalında sisteme atfen kullandığı...

Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanı seçildiğine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı

 UBP Milletvekili Ziya Öztürkler’in Cumhuriyet Meclisi Başkanı seçildiğine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Meclis’in 7 Ekim 2024 tarihli İkinci Birleşimin, 18 Ekim 2024 tarihli Beşinci,...

TUSAŞ’taki terör saldırısına siyasilerden art arda tepkiler

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 4 kişinin şehit olduğu ve 14 kişinin...

TUSAŞ tesislerine terör saldırısı

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" açıklamasında...

Şampiyon Meleklerin aileleri yurda döndü

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüşülen İsias Otel davasının dördüncü duruşmasının ardından Şampiyon Meleklerin aileleri, bugün öğle saatlerinde yurda döndü. Dün görüşülen davada mahkeme...

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD’de

 Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD temasları kapsamında G20 ve Dünya Bankası toplantılarına katılacak, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Pakistan Maliye Bakanı...