25.8 C
Lefkoşa

Gazeteci Güneri Cıvaoğlu’na veda

- Advertisement -

Bir süredir kanser tedavisi gören gazeteci Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti. Cıvaoğlu, Milliyet Gazetesi binasının önünde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Beşiktaş’ta tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında hayata gözlerini yuman Güneri Cıvaoğlu için Bağcılar’daki Milliyet Gazetesi binasının önünde bugün tören düzenlendi.

Cıvaoğlu’nun cenazesi, törenin ardından Teşvikiye Camii’ne getirildi.

Cıvaoğlu’nun cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Törene, İstanbul Valisi Davut Gül, eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile siyaset, spor, sanat ve medya camiasından birçok kişi katıldı.

Güneri Cıvaoğlu’nun eşi Canan Cıvaoğlu, “Söylenecek bir şey yok, benim için büyük bir kayıp, büyük bir boşluk olacak. 55 yıl boyunca birbirimizi sevdik” dedi.

İş adamı Aydın Doğan ise Cıvaoğlu ile uzun yıllar beraber çalıştıklarını söyleyerek, “Değerli bir arkadaşımızdı. Ayrıca bir dostluğumuz da vardı. Son günlere kadar hep beraberdik. Beraber oturduk, beraber kalktık. Nasip bu kadarmış. O da zaten çok uzamayacağını biliyordu.” diye konuştu.İş insanı Ali Ağaoğlu ise, “Yattığı yer ışıklar içinde olsun yeri doldurulmaz bir gazeteciydi. Duayen gazeteciydi. Sadece gazetecilik de değil ondan öte bir misyonu vardı. Allah yattığı yeri cennet eylesin. Şunu söyleyeyim çok özel bir dostluğumuz vardı onunla, bence yeri doldurulmaz bir dosttu, arkadaştı. Söyleyecek bir şey yok gerçekten” ifadelerini kullandı.

CIVAOĞLU İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Veda törenine Güneri Cıvaoğlu’nun eşi Canan Cıvaoğlu, yeğenleri Ayşegül Mola, Kemal ve Kerem Ulubay, tarihçi yazar Prof. Dr, İlber Ortaylı, gazeteci siyasetçi Altan Öymen, Çekya Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, hukukçu Murat Aksu, Demirören Medya Dijital Grup Başkanı Gülgün Bostancı Yavuz, Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Cemal Coşkun, Gazeteci Sedat Ergin, Süleyman Demir, Elif Karacaoğlu, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ailesi, sevenleri ve meslektaşları katıldı. 

Törene ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Meltem Demirören ve ailesi, Yıldırım Demirören ve ailesi, Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Koç ailesi, Şeffaf Oda ekibi, Baykara ailesi, Tibet ailesi, Türk Eğitim Vakfı ve Demirören Medya Milliyet ailesi de çelenk gönderdi.

Törende konuşan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir şunları söyledi:

“Kimseye pusu kurmadı. Hep adil olmak için uğraştı. En yakın mesai arkadaşları burada. Güner ağabey sadece Türkiye’deki gazeteleri okumazdı. Dünyadaki gazetelerde neler varsa öğleye kadar okumuş bitirmiş olur. Ya gözümüzden kaçtıysa diye bizim ikaz edenimiz olurdu. Dediğim gibi hocaların en büyüklerinden bir tanesiydi bizim için. İnsanların en önemlilerinden bir tanesiydi.”

Güneri Cıvaoğlu’nun son güne kadar yazmak istediğini, hasta haliyle bile bunun sevincini yaşayan biri olduğunu dile getiren Şendir, Cıvaoğlu’nun iş disiplinini de yaşamından örneklerle anlattı:

“Güneri Cıvaoğlu, Almanya’dan bir görsel yönetmen getirip üç ay boyunca onunla gazetede yaşayan bir adamdır. TRT’ye sabah saat 05:00’te giden adamdır. Meslek hayatı boyunca hep çalışkan ve doğru çalışmanın örneklerinden biri olmuştur.”

“SON ŞÖVALYE”

“Güneri Cıvaoğlu adına kurulacak bütün cümlelerde ortak bir duygu vardır: Zarafet ve nezaket” diyen Şendir “O, medya camiasındaki pusulaların çok olduğu bir dünyada son şövalyeydi. Hepimizin başı sağ olsun. Ama bir yandan hepimiz çok şanslıyız ki hayatımıza Güneri Cıvaoğlu dokundu. Bu, Türk medya tarihinde çok nadir karşılaşılabilecek bir şeydi” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“BASINDA ÇOK ÖNEMLİ BİRİYDİ”

İlber Ortaylı ise “Gazeteden uğurlamak için bu kadar kalabalık bir grubun gelmesi onun iyi bir patron ve iyi bir gazeteci olduğunu gösteriyor. Ben de geç tanıdım fakat kabiliyetlerini keşfettim. Bu herkese nasip olmaz. Basında çok önemli biriydi. Allah rahmet eylesin” dedi.

“GAZETECİLERİN HAKLARININ KORUNMASI AÇISINDAN ÇAĞ ATLATTI”

Uzun yıllar meslektaş olarak aynı binalarda yan yana odalarda çalıştıklarını söyleyen Altan Öymen şu ifadeleri kullandı:

“Güneri Cıvaoğlu ile onun gazeteciliğe ilk başladığı zamanlardan beri tanışıyoruz. O zamanlarda Ankara’daydık. O Akis gazetesi, ben ise Ulus gazetesindeydim ve aynı binalardaydık. Son olarak da Milliyet Gazetesi’nde odalarımız yan yana idi. Gazetecilikte çalışanların haklarının elde edilmesi açısından kendi uygulamaları çok önem taşır. Özellikle ileri yaşa gelmiş gazetecilerin haklarının korunması açısından bir nevi çağ atlatmış sayılır. Allah rahmet eylesin, bütün gazeteciler için de çok büyük bir kayıp. Ailesine de sabırlar dilerim.”

Gazeteci Güneri Cıvaoğlu'na veda - 13

GÜNERİ CIVAOĞLU HAKKINDA

1939 yılında Ankara’da doğan Güneri Cıvaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1963 yılında Yeni İstanbul gazetesinde başladı.

Ardından Akis dergisi, TRT, Güneş ve Sabah gazeteleri ile çeşitli televizyon kanallarında görev alan Cıvaoğlu, 1996 yılından bu yana Milliyet’te köşe yazarlığı yapıyordu.

Meslekte 62 yılı geride bırakan Cıvaoğlu, birçok önemli habere imza atmıştı.

Cıvaoğlu kariyerinde programcılığa da yer verdi.

Gazeteci, “Şeffaf Oda” adlı programında farklı sektörlerden birçok ismi yıllarca konuk etti.

- Advertisement -

Son Haberler

Hellim konusu ve Kıbrıslı Türk üreticilere verilen destek konusu..

Kıbrıs’ta üretilen hellimin Menşe İsmi Korumalı Ürün (MİK-PDO) patenti...

Emekli Subaylar Derneği 34 yaşında

KKTC Emekli Subaylar Derneği, 34’üncü kuruluş yıldönümünü kutluyor. Dernek yöneticileri...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde alabora olan teknedeki 50 yolcu öldü

 Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusundaki Kuzey Kivu eyaletinde bulunan Kivu...

İsrail, Şam’ı vurdu: Nasrallah’ın damadı ve İran Devrim Muhafızları üyesi öldürüldü

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın damadı Hasan Kasir ve İran...

Sponsor

Göz Atın

Girne-Lefkoşa ana yolunda trafik biriken yağmur suları nedeniyle tek şeritten sağlanıyor

Girne - Lefkoşa ana yolunun, Lavinium Sitesi önlerinde meydana...

Korkmazhan: “Yolsuzlukların yaşanmadığı bir memleket için mücadeleyi sürdüreceğiz”

 Bağımsız milletvekili adayı Abdullah Korkmazhan, ara seçimlerde Meclis’e girmeleri...

Liderler bu akşam bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodoulidis...

Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda çalışmayan aydınlatmalar tamir ediliyor

 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları Dairesi, Gazimağusa Belediyesi...

Hellim konusu ve Kıbrıslı Türk üreticilere verilen destek konusu..

Kıbrıs’ta üretilen hellimin Menşe İsmi Korumalı Ürün (MİK-PDO) patenti almasının ardından bu patentle üretim yapma hakkı elde eden üç Kıbrıslı Türk üreticinin henüz AB’ye...

Emekli Subaylar Derneği 34 yaşında

KKTC Emekli Subaylar Derneği, 34’üncü kuruluş yıldönümünü kutluyor. Dernek yöneticileri ve bazı üyeler bu çerçevede Lefkoşa Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Dernekten yapılan açıklamada,...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde alabora olan teknedeki 50 yolcu öldü

 Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusundaki Kuzey Kivu eyaletinde bulunan Kivu Gölü'nde alabora olan teknede yolculuk eden en az 50 kişi hayatını kaybetti. Ulusal basındaki haberlere göre,...

İsrail, Şam’ı vurdu: Nasrallah’ın damadı ve İran Devrim Muhafızları üyesi öldürüldü

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın damadı Hasan Kasir ve İran Devrim Muhafızları Ordusu üyesi Mecid Divani, Suriye’nin başkenti Şam’a düzenlenen İsrail hava saldırısında öldü. İsrail’in dün...

Gök bilimciler, yapay zekâdan faydalanarak üçlü yıldız sistemini keşfetti

Gök bilimciler, yapay zekâdan yararlanarak ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Geçiş Halindeki Öte Gezegen Araştırma Uydusu'nun (TESS) verileriyle "benzersiz" üçlü yıldız sistemini keşfetti. Science...

Bilim insanları, meyve sineğinin tam kapsamlı beyin haritasını çıkardı

Bilim insanları, daha önce çok sayıda araştırmanın konusu olan meyve sineğinin tam kapsamlı beyin haritasını çıkardı. The New York Times gazetesinin haberine göre, bilim insanları,...

İtalya’da kalkış öncesi motorunda yangın çıkan uçaktaki yolcular tahliye edildi

İtalya'da Brindisi-Torino seferini yapmak üzere havalanmaya hazırlanan Ryanair'e ait yolcu uçağında çıkan yangın nedeniyle yolcular acilen tahliye edildi. İtalyan basınındaki haberlere göre, güneydeki Brindisi kentinden...

LTB Başkanı Harmancı Güney Lefkoşa’da Cyprus Forum’a katıldı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Güney Lefkoşa’da başlayan “Cyprus Forum” konferansının açılış etkinliğine katılarak bir konuşma yaptı.  LTB’den verilen bilgiye göre Harmancı konuşmasında Güney...

Şimşek: “Eylülde yıllık enflasyon bir önceki aya göre 2,6 puan düşüşle yüzde 49,4’e geriledi”

 TC Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eylülde yıllık enflasyonun bir önceki aya göre 2,6 puan düşüşle yüzde 49,4'e gerilediğini bildirerek, "Enflasyonu düşürmek, sadece...