22.8 C
Lefkoşa

Antalya’da teleferik kazasında 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

- Advertisement -

 Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde dün, devrilen teleferik direğine çarpan kabininin parçalanması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2’si çocuk 7 kişi yaralandı.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi’nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş’ün (54) yaşamını yitirdiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva’nın yaralandığını belirledi.

Yaralıların tahliyesi Sahil Güvenlik Komutanlığının helikopteriyle yapıldı.

Bu arada, kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde çok sayıda kişi mahsur kaldı.

Mahsur kalan kişilerin güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için de çalışma yapıldığı ve çevre illerdeki kurtarma ekiplerinden destek istendiği bildirildi.

-“İpli sistem yöntemiyle kurtarmaya çalışacağız”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bölgeye gelerek kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Böcek, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın ardından Antalya Valiliğince hızla kriz masası oluşturulduğunu söyledi.

Bütün ekiplerin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Böcek, “İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya da aradı. Bursa’dan özel gece görüşlü helikopterler de geliyor. Kriz merkezinde bütün arkadaşlarımız el birliğiyle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu anda 25 kabinde 184 vatandaşımız var. İnşallah en kısa zamanda onları da sağlıklı bir şekilde kurtaracağız.” dedi.

Kabinde kalan vatandaşların ipli sistem yöntemiyle kurtarmaya çalışacaklarını anlatan Böcek, uzman ekiplerin hepsinin olay yerinde olduğunu ve kazazedeleri sağ salim kurtarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Gece uçuş kabiliyetine sahip bir jandarma helikopteri bölgeye ulaşarak kurtarma çalışmalarına katıldı. Kabindeki bir kişi sedyeyle helikoptere alındı.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada ise “Ulaşılabilir halde bulunan 7 kabindeki 40 vatandaş ekiplerce tahliye edilmiştir. Havada asılı şekilde bulunan 15 kabinde bulunan 134 vatandaşımızın tahliye çalışmaları devam etmektedir.” bilgisi verildi.

Öte yandan çalışmalar sırasında bir kurtarma ekibi üyesi yaralandı. Yaralanan görevli, sağlık ekibince hastaneye kaldırıldı.

-AFAD’dan Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin açıklama: “Asılı kalan 14 kabindeki 87 kişi başarıyla tahliye edilmiştir”

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya’daki teleferik kazasında kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve asılı kalan 14 kabindeki 87 kişinin başarıyla tahliye edildiğini açıkladı.

AFAD’ın sosyal medya hesabından, Antalya Konyaaltı’ndaki teleferik hattında meydana gelen kazaya ilişkin açıklama yapıldı.

Kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtilen açıklamada, asılı kalan 14 kabindeki 87 kişinin başarıyla tahliye edildiği bildirildi.

Açıklamada, bölgede AFAD, jandarma, polis ve asker, UMKE, STK ve itfaiyeden oluşan 543 arama kurtarma personeli ile 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç ve 6 ambulansın görevlendirildiği belirtildi.

Gece arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırmak için bölgeye aydınlatma ekipmanlarının sevk edildiği aktarılan açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 helikopterin kurtarma çalışmalarında aktif görev yaptığı kaydedildi.

- Advertisement -

Son Haberler

KSTU soruşturması…

Polis Genel Müdürlüğü (PGM) Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği...

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

Kıbrıslı Türklerin ve özellikle karma evlilik çocuklarının "Kıbrıs Cumhuriyeti"ndeki...

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında eğitimci Müfide Akalın’ın belgeseli için imzalar atıldı

Kıbrıs Kadın Öyküleri Derneği’nin (KÖDER) “Hayatımıza Değer Katan Kadınlar”...

CTP “İklim Değişikliği Etkisinde Su Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” düzenliyor

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Ekoloji ve Çevre Komitesi, “İklim...

Sponsor

Göz Atın

KKTC Alevi Kültür Merkezi eğitim sistemi ve ders kitapları konusunda açıklama yaptı

 KKTC Alevi Kültür Merkezi, ders kitapları konusunda son günlerde...

Brent petrolün varil fiyatı 87,81 dolar

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 87,81 dolardan işlem görüyor. Dün...

İsrail güçleri Batı Şeria’da hastaneye baskın düzenleyerek 3 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bir hastaneye baskın...

CTP heyeti Akdoğan halkının sorunlarını dinledi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa İlçesi, Akdoğan köyünü ziyaret...

Rum avukat Ahilleas Dimitriadis’in demeci…

Tanınmış Kıbrıslı Rum avukatlardan ve geçen şubat ayında Güney...

KSTU soruşturması…

Polis Genel Müdürlüğü (PGM) Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan R.S’ye 7 gün ek...

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

Kıbrıslı Türklerin ve özellikle karma evlilik çocuklarının "Kıbrıs Cumhuriyeti"ndeki vatandaşlık hakkının tartışıldığı bir panel düzenlendi. Kimliksizler Derneği'nden verilen bilgiye göre, “İnsan Hakları Bağlamında Kıbrıslı Türklerin Yurttaşlık...

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında eğitimci Müfide Akalın’ın belgeseli için imzalar atıldı

Kıbrıs Kadın Öyküleri Derneği’nin (KÖDER) “Hayatımıza Değer Katan Kadınlar” başlıklı belgesel serisinin 23’üncü belgeseli ülkenin eğitim-öğretim camiasına ve sendikal yaşama çok uzun yıllar hizmet...