21.8 C
Lefkoşa

Türkiye YSK Başkanı Yener: “Bu seçimde sadece cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için bizler de daha erken sonuçlanacağını düşünmekteyiz”

- Advertisement -

 Türkiye Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turunun birinci tura göre daha erken sonuçlanacağını düşündüklerini söyledi.

Yener, Çukurambar’daki Arjantin İlkokulu’ndaki 4234 numaralı sandıkta Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turu için oyunu kullandı.

Okuldan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Yener, vatandaşların ilk turda olduğu gibi ikinci turda da hem yurt içinde hem yurt dışında seçimlere yoğun bir ilgi gösterdiğini belirtti.

Yener, “Sonuçların Türk milletine, Türk demokrasisine, siyasi partilere ve cumhurbaşkanı adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar da seçimlerimiz sıkıntısız, problemsiz devam etmektedir. Tekrar, Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

Seçim sonuçlarının ne kadar sürede açıklanacağına yönelik soru üzerine Yener, “14 Mayıs’taki seçimler bilindiği gibi cumhurbaşkanı adaylarımız ve 24 siyasi partimizin katıldığı bir seçimdi. Bu seçimde ise sadece cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için bizler de daha erken sonuçlanacağını düşünmekteyiz” değerlendirmesini yaptı.

Yener, seçim yasaklarının saat kaçta kalkacağına yönelik soruyu da “Saat 17.00’den sonra Kurul’un değerlendirmesi sonucu vereceği kararla yayın yasağının hangi saatte kalkacağı değerlendirilecek, yasağın daha erken saatte kalkmasına, televizyon kanallarının, haber ajanslarının haber geçmesine izin verilirse sizinle de paylaşılacaktır” yanıtını verdi.

- Advertisement -

Son Haberler

CTP: “Yanlış diplomatik hamlelerin kabul edilmemesinden BM’yi sorumlu tutmak kabul edilemez”

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), "yanlış diplomatik hamlelerin kabul edilmemesinden,...

Engelliler Haftası…

 Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'nden bir heyet Engelliler Haftası...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 36 dereceyi bulması, pazartesi ise...

Malya Şehitliği yenilendi

Güney Kıbrıs’ta bulunan ve yıllar içinde yıpranan Malya Şehitliği’nin...

Sponsor

Göz Atın

Hristodulidis’in New York temaslarında üç öncelik… Kombos’tan da temaslar

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, New York ziyaretinin amaçları...

Kuzey Denizi’nde iki yük gemisi çarpıştı: “Çok sayıda kişi kayıp”

Kuzey Denizi’ndeki Alman Körfezi’nde Polesie ve Verity adlı iki...

Larnaka Marinası konusunda uzlaşı ihtimali doğdu

Larnaka’da liman ve marina projesinin üstlenici firmasının Rum yerel...

Ertuğruloğlu Limasol’daki cami saldırısını kınadı

Dışişleri Bakanı  Tahsin Ertuğruloğlu, Limasol'da bir camiye yönelik saldırıyı...

Dursun Oğuz’un da yer aldığı TDT bakanları Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliev tarafından kabul edildi

Aralarında Dursun Oğuz’un da bulunduğu Türk Devletler Teşkilatı (TDT)...

CTP: “Yanlış diplomatik hamlelerin kabul edilmemesinden BM’yi sorumlu tutmak kabul edilemez”

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), "yanlış diplomatik hamlelerin kabul edilmemesinden, Birleşmiş Milletleri (BM) ve BM Genel Sekreteri Guterres’i doğrudan temsil eden kişisel temsilcisini sorumlu tutmanın...

Engelliler Haftası…

 Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'nden bir heyet Engelliler Haftası nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’i ziyaret etti. Bakanlık'tan verilen bilgiye göre, Dinçyürek, bugün yapılan görüşmede...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 36 dereceyi bulması, pazartesi ise yer yer yağmur bekleniyor. Meteoroloji Dairesinden verilen bilgiye göre, 24 Mayıs’a kadar hava genellikle parçalı bulutlu,...