25.9 C
Lefkoşa

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tahıl Koridoru konusunda verilecek mesaj önemli

- Advertisement -

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “(Tahıl Koridoru) İnanıyorum ki yapacağımız görüşmeden sonra da basın toplantısı ile dünyaya verilecek mesaj, özellikle az gelişmiş Afrika ülkelerine yönelik bir adım çok çok önemli olacak” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti kapsamında gittiği Rusya’nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında şunları kaydetti;

“Sayın Başkan öncelikle bu davetle Türkiye-Rusya ilişkilerinde çok çok farklı bir dönemdeyiz. Hele hele Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın geldiği böyle bir dönemde bu ziyareti gerçekleştirmiş olmak, sizin bu daveti yapmış olmanız beni ve heyetimi mutlu etmiştir.

YERLİ PARA BİRİMİ

Tabi Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerde özellikle şu andaki dış ticarat hacmimizin 62 milyar dolarda olması ve 100 milyar dolar hedefine yürüyor olmamız bizi mutlu ediyor. Bugün burada Merkez Bankası Başkanlarımızın bir araya gelmesi, birbirleri ile ayrıca görüşecek olmaları aramızdaki ikili ilişkilerde yerli para birimine adım atma noktasında da önemli olduğuna inanıyorum.

“Sinop Nükleer Enerji Santrali ile de bir adım atmamız söz konusu olacak”

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’ndeki gelişmeler gayet iyi bir şekilde devam ediyor. Sizin de ifade ettiğiniz gibi 25 bine yakın orada istihdam olması önemli. İlk ünite ile ilgili atılan adım güzel. Kaldı ki bizim sizinle daha önce görüştüğümüz gibi Sinop Nükleer Enerji Santrali ile de bir adım atmamız söz konusu olacak diye düşünüyorum. Trakya’da bir HUB’ın olacak olması o da ayrı bir zenginlik ve canlılık unsuru. 

Türkiye-Rusya arasındaki en önemli adımlardan biri turizm noktasındaki gelişmeler. Turizmde de Rusya bizde bir numara öyle bir konumda.

Tüm bunlarla beraber en önemli adım bu ziyaretimizle Tahıl Koridoru meselesine bakıyorlar. Bu konuda bugün ne çıkacak diye bunu bekliyorlar. İnanıyorum ki yapacağımız görüşmeden sonra da basın toplantısı ile verilecek mesaj dünyaya özellikle az gelişmiş Afrika ülkelerine yönelik bir adım çok çok önemli olacak.

Bir diğer aramızdaki konu savunma sanayiine yönelik attığımız ve atacağımız adımlar. Enerji sektöründe zaten aramızdaki adım özellikle doğalgaz konusunda biz birinci derecede şu anda Rusya ile doğalgazda çok önemli ilişki içerisindeyiz. Bunu daha da geliştirerek devam ettireceğimize inanıyorum.”

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Lefkoşa’ya bağlı üç köyde yarın elektrik üç saat kesik olacak

Lefkoşa’ya bağlı bazı köylere yarın yaklaşık üç saat elektrik...

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu kanser hastalarının ilaç sorununa dikkat çekti

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu kanser hastalarına...

Gazimağusa’da bir restoranda yangın çıktı

Gazimağusa’da İsmet İnönü Bulvarı’nda faaliyet gösteren Sushinn Restoran’ın mutfağında,...

Başbakan Üstel 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı

 Başbakan Ünal Üstel,  21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler...

Epstein dava dosyalarının dördüncü bölümü kamuoyuna açıklandı

ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...