26.9 C
Lefkoşa

Ömer Çelik: “Netanyahu hükümetinin eylemleri savaş suçu”

- Advertisement -

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklama yaptı. İsrail-Filistin çatışmasına değinen Çelik, “Netanyahu hükümetinin eylemleri savaş suçudur, soykırımdır.” dedi. Çelik, Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığı’na seçilmesini ise “Biz orada bir değişim görmedik. CHP aynı CHP.” sözleriyle değerlendirdi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Merkezi’ndeki basına kapalı toplantı, 14.40’ta başladı.

2 saat 20 dakika süren toplantı sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı, soruları yanıtladı. Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Gazze’deki insanlık dramını ele aldık. Bu Srebrenitsa katliamına benzer bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Netanyahu hükümetinin eylemleri savaş suçudur, soykırımdır. İsrail ordusu 222 okulu vurdu, 40 bin konut yıkıldı. Tüm bunlar savaş suçu niteliğindedir. BM Genel Sekreteri, yaşadıklarını dehşet duygusuyla ifade ediyor. Ama bütün bu ifadelere rağmen süreçte BM etkili değil.

121 ülke İsrail’e ateşkes çağrısı yaptı. Gelinen tablo uluslararası sistemin iflas ettiği anlamına gelmektedir. İki devletli çözüm hayata geçmeden kısır döngünün, saldırıların sona ermeyeceğini görüyoruz. Ateşkes ve ardından iki devletli çözüm hayata geçmelidir. Uluslararası toplum gereken inisiyatifi göstermelidir. Netanyahu’nun yaptığı şey katliam siyasetini örtbas etmektir. 

Tevrat ve İncil’in takipçileri, katliamlar için destek olarak kullanılmasına tepki göstermelidir. Dünyanın her tarafında onurlu halklar ellerinizde kan var diyerek seslerini yükseltmelidirler. İsrail’in kendini koruma hakkı olduğunu söyleyenler, kırmızı çizgileri olmadığını söylüyor. Bu katliama cevaz vermektir. Cumhurbaşkanımız yakında yeni bir diplomasi atağı başlatacaktır. İki devletli çözümün hayata geçmesi için çalışma sürmektedir.

“BİR GÜNDE 500 TIR YARDIM GEREKLİ”

Gazze’ye günde en az 500 TIR’lık yardım girmelidir. 32 günde giren TIR sayısı bir günde girmesi gereken yardım kadar değil. Koskaca sistem insani yardımı bile gerçekleştiremiyor. Gazze’nin boşaltılmasını istemek, Netanyahu zihniyetinin Filistin davasını ortadan kaldırması demektir.

“KADIN VE ÇOCUKLARI KATLETTİLER”

BM hiçbir şey yapamıyor. BM Genel Sekreteri dehşet olarak nitelendiriyor ama kurumsal olarak bir şey yapılamıyor. Ancak İsrail buna dahi tahammül edemiyor. İsrail onu bile istifaya davet etti. Netanyahu hükümeti Hamas ile mücadele ettiğini söylerken 10 bin kişi öldü, 4 bini çocuk, 3 bini kadın. Bunlar bir örgüt mensubu muydu? Bunlar askeri niteliği olmayan insanlar. 7 bin kadın ve çocuğu katlettiler.  İsrail’in yaptığının kendini savunmayla ilgisi yok. Netanyahu’nun zihniyetinin DEAŞ’ın zihniyetinden bir farkı yok.

“CHP AYNI CHP”

Yeni göreve gelenleri tebrik ediyoruz. Biz orada bir değişim görmedik. CHP aynı CHP. Aynı siyasi tutumlar devam ediyor. Türkiye‘nin ihtiyaç duyduğu siyasal değişimi taşıyan parti AK Partidir. Bizim gördüğümüz kadarıyla kongredeki CHP aynıdır, orada sadece bir koltuk değişimi olmuştur.”

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Son yağmurlu havada en çok yağış Dipkarpaz’a düştü…

 Meteoroloji Dairesi dün sabah ile bugün sabah arasındaki sürede...

Mersin Valisi Pehlivan: “Anamur İskelesi’nden KKTC’ye feribot seferleri haziranda başlıyor”

Mersin'in Anamur ilçesinde hayata geçirilen "İskele Projesi" sayesinde Kuzey Kıbrıs Türk...

Yeni yasama yılı pazartesi başlıyor

Cumhuriyet Meclisi’nin, Onuncu Dönem, Üçüncü Yasama Yılı, pazartesi günü...

Asgari ücrete yapılan itiraz reddedildi

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 12 Temmuz tarihindeki toplantıda 15...

CTP Genel Sekreteri Akansoy: “Sorumluluk Ersin Tatar ve Nikos Hristodulidis’in üzerindedir”

 CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...