20.7 C
Lefkoşa

Fidan’dan ABD’ye Gazze mesajı

- Advertisement -

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan karara işaret ederek, Gazze’de ateşkes ile katliamın arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin durduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, çalışma ziyareti kapsamında gittiği Bakü’de, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Bakanlık’taki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

BM Genel Kurulu’nda salı günü yapılan oylamada Gazze’de derhal ateşkes sağlanmasını talep eden karar için 153 ülkenin olumlu oy kullandığını hatırlatan Fidan, benzer bir kararın daha önce sadece 121 oyla kabul edildiğini, aradan geçen sürede olumlu oylarda ciddi artış olduğunu dile getirdi.

Fidan, “Evvelce çekimser veya aleyhte oy kullanan birçok ülkenin de Filistin’in yanında durma kararı aldığını gördük. Bu, uluslararası camianın zulmün bitirilmesi yönündeki iradesini açıkça gözler önüne sermekte.” ifadelerini kullandı. İsrail’i destekleyenlerin “bu tabloyu iyi anlaması gerektiğini” vurgulayan Fidan, “Ancak bu da yetmiyor. ABD’nin BM Güvenlik Konseyinin (Filistin’le ilgili) alacağı kararlara daha fazla engel olmamasını bekliyoruz. Şu anda Gazze’de ateşkes ile katliam arasında sadece ve sadece ABD duruyor. ” diye konuştu.

Fidan, öte yandan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden barış görüşmelerini desteklediklerini belirterek “Ermenistan ile normalleşme konusunda önümüzde herhangi bir engel görmüyoruz. (Ermenistan’ın) Azerbaycan ile barış anlaşmasının tamamlanmasını bekliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

- Advertisement -

Son Haberler

Derbi, Fenerbahçe’nin…

Trendyol Süper Lig'in 37. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Fenerbahçe...

Rum Müzakereci Menelaos Menelau: “Zorluklar var ama çıkmazda değiliz”

Rum Müzakereci Menelaos Menelau “çıkmazda değiliz, zorluklara rağmen çaba...

İsrail’in Gazze şiddeti 226. gününde devam ediyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana...

Hayvan üreticileri yarın Lefkoşa’da süresiz araçlı eylem başlatıyor…

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yarın Lefkoşa’da süresiz araçlı...

Sponsor

Göz Atın

Guterres: “Sorumluluk yükleme zamanı değil”

Rum basını, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Cumhurbaşkanı...

Türkiye Maliye Bakanı Şimşek: “Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne sağlam şekilde yeniden bağlamak istiyoruz”

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Komisyonu'nun...

Özersay: “Bu istihdamlarla binlerce gencimize haksızlık ediliyor”

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, UBP-DP-YDP hükümetinin...

Polis haberleri…

Küçükkaymaklı’da sakin 67 yaşındaki Mırzaahmad Mansourı dün saat 10.30...

UBP Lefkoşa ilçesi 23 Nisan şenliği düzenledi

UBP Lefkoşa İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

Derbi, Fenerbahçe’nin…

Trendyol Süper Lig'in 37. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Mücadele, 1-0'lık Fenerbahçe galibiyeti ile tamamlandı.  Konuk ekibe galibiyeti getiren golü 71. dakikada...

Rum Müzakereci Menelaos Menelau: “Zorluklar var ama çıkmazda değiliz”

Rum Müzakereci Menelaos Menelau “çıkmazda değiliz, zorluklara rağmen çaba devam ediyor” dedi. Menelau haftalık Kathimerini’ye verdiği özel söyleşide çıkmazda olunmadığını, ancak Türk tarafının tavrından ve...

İsrail’in Gazze şiddeti 226. gününde devam ediyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 70 artarak 35 bin 456'ya yükseldi. Gazze'deki Filistin...