33.5 C
Lefkoşa

Erdoğan’dan ‘yerel seçim’ açıklaması: Tüm arkadaşlarımız görevlere başladı

- Advertisement -

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Başta şahsım olmak üzere bütün MKYK üyelerim, MYK üyelerim, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, bunun yanında tüm milletvekillerimiz, Türkiye genelinde hazırlanan programa göre şu anda zaten görevlere başladılar. Türkiye’yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kerem Aydınlar Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Yerel seçimlerle ilgili olarak şu anda Seçim İşleri Başkanlığımız gerekli bütün altyapı çalışmalarını devam ettiriyor. Tabii ki başta şahsım olmak üzere bütün MKYK üyelerim, MYK üyelerim, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, bunun yanında tüm milletvekillerimiz, Türkiye genelinde hazırlanan programa göre şu anda zaten görevlere başladılar. Türkiye’yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz. Tüm mesele en ideal aday tespitlerini yaparak ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak.

Putin’in ziyareti

Henüz tarih netleşmedi. Ancak Dışişleri Bakanım, İstihbarat Başkanım, hepsi görüşmeleri yapıyorlar. Bu görüşmeler çerçevesinde öyle zannediyorum ki ağustos ayı içerisinde inşallah bu ziyaret gerçekleşecek.

Biliyorsunuz biz değerli arkadaşlar, bu konuda Rusya ile aynı çizgideyiz. Rusya’dan Karadeniz koridorundan gelecek tahılların bizde una çevrilmesi ve buradan un olarak fakir Afrika ülkelerine, az gelişmiş ülkelere de biz bunların naklini yapacağız. Hatta hatta şu anda bile biz Tarım ve Orman Bakanlığımız olarak bu adımları atmaya, fakir ülkelere de bu desteğimizi, bu yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz.

“BU YILLARDAN BERİ BU ÜLKELERE YAPILAN ZULMÜN KARŞILIĞIDIR”

Tabii Fransa’nın bu yaptığı iş ilk değil. Geçmişte Cezayir’de yaptığı uygulamalar, Ruanda’da yaptığı uygulamalar, Mali’de yaptığı uygulamalar, bütün bunlar dünyanın artık bütün kayıtlarında mevcut. Bunu hele hele Afrikalılar çok iyi biliyor. Şu anda altın sevkiyatını, uranyum sevkiyatını tamamıyla Fransa’ya durdurmuş durumdalar. Bu yıllardan beri bu ülkelere yapılan zulmün karşılığıdır. Bizler de onlarla olan olumlu ilişkilerimizi devam ettirmeye çalışıyoruz.

TSK’DA İLK KADIN AMİRAL

Doğrusu ben tabii bu atamadan, bu tayinden çok çok mutlu oldum. Hele hele böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok mutlu etti. Biliyorsunuz yargıda falan bu atamalar çok var. Ama şimdi ilk defa Silahlı Kuvvetler’de böyle bir kızımızın albaylıktan generalliğe, amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzellikti. Ben kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki şuralarda devamı gelecektir.

- Advertisement -

Son Haberler

İngiltere’de halk yarın sandık başına gidiyor

İngiltere'de 4 Temmuz'da yapılacak genel seçimler öncesi anketler 14...

Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu olağanüstü toplandı. Meclis Başkanı Zorlu Töre...

İskele ve Yedidalga’da trafik kazası…

 İskele –Karpaz anayolu ile Yedidalga’da meydana gelen iki ayrı...

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi toplandı

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bugün...

Sponsor

Göz Atın

İran’ın Bostan kentinde termometreler 51,4 dereceyi gösterdi

 İran’ın güneybatısında yer alan Huzistan eyaletinin Bostan kentinde hava...

Afrodit yatağındaki teyit sondajı tamamlandı

Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki “Afrodit”...

KTÖS Genel Sekreteri Maviş: “Okullara ulaşmaya başlayan temizlik ve hijyen malzemeleri yeterli değil”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, okullar...

PEGA raporunda Güney Kıbrıs hakkında ciddi uyarılar

AB üyesi ülkelerde casus yazılım kullanımını araştırmakla görevli Avrupa...

KIBTES’ten 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajı

Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) 1 Ağustos Toplumsal Direniş...

İngiltere’de halk yarın sandık başına gidiyor

İngiltere'de 4 Temmuz'da yapılacak genel seçimler öncesi anketler 14 yıllık Muhafazakar Parti iktidarının sonuna işaret ederken, İşçi Partisi'nin yüzde 37'nin altına düşmediğini ve açık...

Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu olağanüstü toplandı. Meclis Başkanı Zorlu Töre başkanlığındaki toplantı saat 14.00’te başladı. Toplantının gündeminde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti...

İskele ve Yedidalga’da trafik kazası…

 İskele –Karpaz anayolu ile Yedidalga’da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İskele-Karpaz Anayolu üzerinde dün 19.00...