24.7 C
Lefkoşa

Dilan Polat ve Engin Polat çifti adliyede: “İfadeleri ortaya çıktı”

- Advertisement -

Sosyal medyada paylaştıkları videoların ardından ünlenen ve kara para aklamakla suçlanan Dilan ve Engin Polat çifti ile beraber gözaltına alınan toplam 24 şüpheliden 18’inin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Polat çiftinin emniyetteki 6 saat süren ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat’ın tüm sorgu boyunca ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği öğrenildi. “Bu paraları biriktirdik” diyen Engin Polat’ın ise suçlamaları kabul etmediği belirtildi.Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat’ın da aralarında olduğu şüphelilerle ilgili “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından başlatılan soruşturma devam ediyor.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 6 saati aşkın süre sorgulanan Engin Polat ve eşi Dilan Polat çiftinin sorgusu dün gece saat 23.45’de tamamlandı.

Adliyeye getirilen Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 18 kişi sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler ifade vermek için savcılığa sevk edildi.Dün akşam saat 17.20’de ifade alma işlemleri başlayan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin işlemleri saat 23.45’te tamamlandı. 4 gün süren emniyetteki işlemlerinin ardından Dilan Polat ve Engin Polat’ında aralarında bulunduğu 24 şüpheliden 18’i Anadolu Adalet Saray’ına sevk edildi. Şüpheliler ifadeleri alınması için Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma bürosuna getirildi.

POLAT ÇİFTİNİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Dilan Polat ile Engin Polat’ın emniyette verdiği ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a da 40 sayfa soru yöneltildi. Dilan Polat’ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan Polat çiftinin aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri Engin Polat’ın suçlamaları kabul etmediği, çiftin adres değişikliğini ise çocuklarının okulları için yaptığını söylediği belirtildi.

DİLAN POLAT İFADE BOYUNCA AĞLADI

Dilan Polat’ın ifadesi boyunca ağladığı, kendisine yöneltilen sorulara, “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm” şeklinde cevap verdiği belirtildi.

Dilan Polat’ın, beyan ettiği aylık gelirle sahip oldukları mal varlıklarını nasıl elde ettiklerine yönelik soruya da cevap veremediği bilgisine ulaşıldı. 

ENGİN POLAT: YOLSUZLUK YAPMADIK, BU PARALARI BİRİKTİRDİK

Engin Polat’ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik” dediği öğrenildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi sorulan Engin Polat, söz konusu ticaretin 3 firmadan ürün alma karşılığında yapıldığı iddiasında bulundu.Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın ise suçlamaları kabul etmeyerek her şeyi avukatları Ahmet Gün’ün ayarladığını söylediği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan biri olan Ahmet Gün’ün ise aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği, şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade ettiği öğrenildi.Şüphelilerin adliye sevki sırasında otobüse binen Sıla Doğu’nun kolundaki plastik kelepçeyi çıkardığı görüldü.Şüphelilerin Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık kontrolü sırasında, hastaneye gelen Engin Polat’ın annesi Şükran Polat ise basın mensuplarının sorularına, “Çok sinirliyim, bunu söylemek istiyorum, başka hiçbir şey söylemek istemiyorum.” diye yanıt verdi.

ESKİ KOMŞULARI POLAT AİLESİNİ ANLATTI

Dilan Polat ve Engin Polat’ın yeni evlendiği dönemde yaşadığı Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi’nde bulunan 3 katlı binanın ikinci katı ve yaklaşık 5 yıl önce Engin Polat’ın annesi Şükran Polat ve babası Sezgin Polat’ın yaşadığı gecekondu görüntülendi.

Polat ailesini tanıyan mahalle sakinleri konuştu.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Şampiyon Melekler Eğitim Kampüsü için tahsis edilen arazi temizlendi

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Şampiyon Melekler Eğitim Kampüsü için...

Sterlin 36.92 TL, euro 31.95 TL, dolar 29,08 TL’den işlem görüyor

KKTC’de serbest piyasada sterlin 36.92 TL, euro 31.95 TL,...

Acemi kasaplar hastanelik oldu

Türkiye'de Bayram namazının ardından, bazı vatandaşlar kurbanını kesmek isterken...

2 iş kazası 2 yaralı

Mutluyaka ve Güzelyurt’ta dün meydana gelen iş kazalarında iki...

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bugün toplandı

Cumhuriyet Meclisi, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi,  bugün...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...