27.8 C
Lefkoşa

Türkiye’nin EURO 2024’te gruptan çıkma ihtimalleri ve muhtemel rakipleri

- Advertisement -

EURO 2024 F Grubu’nda Portekiz’e 3-0 yenilen Türkiye, son maçında Çekya karşısında 1 puan alarak gruptan çıkma şansını yakalamak istiyor. Maç öncesi senaryolar ve olası eşleşmeler…

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz’e 3-0 mağlup olarak 3 puanda kalan A Milli Takım’a gruptan 2. çıkmak için Çekya ile oynayacağı son maçta 1 puan yeterli olacak.

F Grubu’nda 6 puana yükselen Portekiz ikili averajla Türkiye’ye üstünlük sağladığı için son karşılaşmalar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi.

Grupta, Türkiye 3, Çekya ve Gürcistan ise 1’er puana sahip. Grupta son maçlarda Türkiye-Çekya ve Portekiz-Gürcistan karşılaşmaları oynanacak.

A Milli Takım, Çekya’dan 1 puan alması halinde, ikili averajda Gürcistan’a üstünlük sağladığı için diğer maçın sonucuna bakmaksızın grubu 2. sırada tamamlayacak ve Hollanda, Fransa ve Avusturya’nın ilk sırada yer alma şansının sürdüğü D Grubu’nu lider bitiren takımla eşleşecek.

Milli takım grubu 2. sırada tamamlarsa son 16 turu karşılaşmasını D Grubunun lider bitirecek ekiple 2 Temmuz’da Leipzig’de oynayacak.

EN İYİ 3.’LÜK İHTİMALİ

Ay-yıldızlı ekibin Çekya’ya mağlup olması halinde ise Portekiz-Gürcistan maçının sonucu ve diğer gruplarda oluşacak duruma göre en iyi 3. olma ihtimali bulunuyor.

Milli Takım Çekya’ya kaybedip, Gürcistan da Portekiz karşısında galip gelemezse en iyi 3. olması için diğer gruplardaki tabloya bakılacak. Türkiye 3 puan ve averajıyla 6 gruptaki en iyi dört 3’üncüler arasına girmesi halinde ise B Grubu’nun ya da C Grubu’nun lideri ile eşleşecek.

B Grubu’nda iki maçını da kazanan İspanya grubunu lider tamamlamayı garantiledi. Bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde Türkiye ile İspanya 30 Haziran’da Köln’de karşı karşıya gelecek.

C Grubu’nda son maçlar öncesinde 4 puana sahip İngiltere ile 2’şer puanı bulunan Danimarka ve Slovenya’nın liderlik şansı sürüyor.

Türkiye, en iyi dört 3. arasına girip C Grubu’nun lideri ile eşleşirse 30 Haziran’da Gelsenkirchen’de son 16 turu maçına çıkacak.

A Milli Takım, son maçında Çekya’ya mağlup olursa ve Gürcistan da Portekiz’i yenerse son sırada kalarak turnuvaya veda edecek.

Türkiye, diğer gruplarda son maçlar tamamlandıktan sonra Çekya ile karşılaşacağı için, son durumu görerek sahaya çıkacak.

- Advertisement -

Son Haberler

TC Ticaret Bakanı Bolat: “KKTC esnafına 100 milyon TL’lik kredi sağlanacak”

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, KKTC esnafına 100...

Trafiğe bir can daha…

Geçitkale - Tatlısu ana yolunda iki aracın yüz yüze...

Candan, AKPA Genel Kurulu’nda konuştu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan, dün Strasburg'da...

Direksiyon hakimiyetini kaybetti, 5 metre yükseklikten hendeğe düştü… 

 Gazimağusa’da meydana gelen trafik kazasında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği...

Sponsor

Göz Atın

Ramazan Bayramı’nda KKTC’ye hava yolu ile gelen ve giden yolcu sayısı 129 bin 187

: KKTC’de 5-14 Nisan tarihlerini kapsayan 10 günlük Ramazan...

Tatar Sydney’de, TC Büyükelçisi Gezer tarafından onuruna verilen resepsiyona katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti'nin Canberra Büyükelçisi Ufuk Gezer'in,...

Salamis Ormanları’na halka açık etkinlikle kuş yuvası yerleştirilecek

Her Daim Doğa Dostları Grubu, çam kese böceklerinin popülasyonunu...

Brezilya’da şiddetli yağışların yol açtığı toprak kaymalarında ölü sayısı 23’e yükseldi

Brezilya'nın Espirito Santo eyaleti ve Rio de Janeiro kentinde...

İsrail’in Gazze’ye saldırıları 16’ncı gününde devam ediyor

İsrail ordusu, gece boyunca, Gazze'nin çeşitli bölgelerine savaş uçakları...

TC Ticaret Bakanı Bolat: “KKTC esnafına 100 milyon TL’lik kredi sağlanacak”

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, KKTC esnafına 100 milyon TL’lik kredi sağlanacağını söyledi. Kredinin 750 bin TL’ye kadar alınabildiğini dile getiren Bolat, bunun...

Trafiğe bir can daha…

Geçitkale - Tatlısu ana yolunda iki aracın yüz yüze çarpıştığı kazada 41 yaşındaki Hüseyin Palu yaşamını yitirdi. Polisten verilen bilgiye göre, saat 17:45 sıralarında, Tatlısu'da...

Candan, AKPA Genel Kurulu’nda konuştu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan, dün Strasburg'da Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) Genel Kurulu’nda Maraş konusundaki rapor ve karar tasarısının tartışıldığı oturumda...