25.7 C
Lefkoşa

Tatar YDÜ Güzel Sanatlar Eylül Sergisi’nin açılışına katıldı

- Advertisement -

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) Tokat protokol heyeti onuruna düzenlenen Güzel Sanatlar “Eylül Sergisi’nin” açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, sergide; TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Tokat Kent Konseyi Başkan Yardımcısı E. Çağrı Somtürk ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Alper Diker yer aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sergi açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, Tokat’tan bir heyeti KKTC’de görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Osmanlı İmparatorluğu’nun 1571’de Kıbrıs’ı fethetmesiyle birlikte Kıbrıs Türkü ile Anavatan Türkiye arasındaki gönül bağı ve vatan sevgisinin sürdüğüne” dikkat çekti.

Haksız kısıtlamalara ve ambargolara rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dünyanın birçok ülkesinden sanatçıların sergi açtığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün kültür ve sanatıyla var olduğunu dünyaya gösterdiğini ifade etti.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin kültürel ve bilimsel çalışmalara ev sahipliği yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, üniversite bünyesinde Modern Sanat Müzesi ve Günsel araba üretim tesisinin yakın zamanda hizmete gireceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu’nda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması çağrısı yapmasıyla iki devletli çözüm siyasetinin zemininin güçlendirdiğini kaydetti.

Kıbrıs Türkü’nün artık toplum değil bir halk olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir parçası olacağını söyledi.

Sergide emeği geçen ve katkı koyanları tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, sanatları ve fikirleriyle tüm sanatçıları selamladı.

- Advertisement -

Son Haberler

İsrail’in Gazze şiddeti 225 gündür artarak devam ediyor: “Can kaybı 35 bin 386’ya yükseldi “

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana...

Tufan Ekici’nin ‘’Bir Cereyan Masalı’’ adlı kitabı çıktı

 Tufan Ekici tarafından kaleme alınan “Bir Cereyan Masalı” adlı...

Barış Harekatı’nın 50. yılına özel para basılacak

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılına özel logo tasarımı, anı...

2 trafik kazasının sebebi dikkatsizlik ve alkol…

 Girne-Değirmenlik ana yolunda dün 17.00 sıralarında, Gemikonağı’nda ise bugün...

Sponsor

Göz Atın

Başkentte “Şampiyon Melekler” için adalet yürüyüşü yapıldı: “Adalet olası kast ile gelecek”

 Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği öncülüğünde, “Adalete Işık Tut” sloganı...

Rogers: “Meme kanserinde erken tanı hayat kurtarır”

 Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, ekim ayının meme kanseri...

Meclis’te milletvekilleri güncel konuşmalar yapıyor

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda milletvekillerinin güncel konuşmalarına yer veriliyor. Genel...

Avrupa İnsan Hakları Örgütünün Güney Kıbrıs’la ilgili raporu

Avrupa İnsan Hakları Örgütü'nün Güney Kıbrıs’la ilgili raporunda bazı...

ABD’de aşırı sıcak hava 190 milyon kişiyi etkiledi

ABD'nin güney bölgelerinde haftalardır etkili olan aşırı sıcak hava...

İsrail’in Gazze şiddeti 225 gündür artarak devam ediyor: “Can kaybı 35 bin 386’ya yükseldi “

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 83 artarak 35 bin 386'ya yükseldi. Gazze'deki Filistin...

Tufan Ekici’nin ‘’Bir Cereyan Masalı’’ adlı kitabı çıktı

 Tufan Ekici tarafından kaleme alınan “Bir Cereyan Masalı” adlı kitap Işık Kitabevi Yayınları’ndan çıktı. Yazar Ekici tarafından kitaba ilişkin yapılan açıklamada, “Bir Cereyan Masalı”nın, KKTC’nin...

Barış Harekatı’nın 50. yılına özel para basılacak

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılına özel logo tasarımı, anı pulu ve madeni para basımı da gerçekleşecek. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı için KKTC’de yapılacak olan...