25.9 C
Lefkoşa

Safir serisinin ikinci kitabı “Yegane Aşk” Bellapais Manastırı’nda tanıtılacak

- Advertisement -

Kıbrıs Türk Fantastik Genç Edebiyatı yazarı Kemal B. Caymaz’ın yazıp resimlediği Safir serisinin ikinci kitabı “Yegâne Aşk”ın tanıtım gecesi ve sergisi cumartesi günü Bellapais Manastırı’nda yapılacak.

Yazar’dan yapılan açıklamaya göre, 2020 yılında Işık Kitabevi tarafından yayınlanan “Yegâne Aşk”ın pandemi nedeniyle ertelenen tanıtım gecesinde Esat Ulusol’un çevirisini yaptığı, kapağını Raif Kızıl’ın tasarladığı İngilizce baskısı da ilk kez satışa sunulacak. 

Serinin yaratıcısı Caymaz’ın kitaplarını imzalayacağı “Kraliyet Düğünü” temalı gecede, Çobanyıldızı Krallığı’nın Prensi Safir ve Anisoptera Krallığı’nın Prensesi Lâl’in görkemli düğün sahnesi Azeri Sanatçı Hanım Taghiyeva’nın çizdiği karakterlerin maketleri eşliğinde Kıbrıslı oyuncu Hatice Tezcan’ın sesiyle sesli kitap olarak okunacak.

Açıklamaya göre, Kültür Dairesi Müdürlüğü, Bayrak Radyo televizyon Kurumu, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Girne Belediyesi, CityMall ve Telsim Vodafone grup şirketinin sponsorluğunda gerçekleşecek gecede, Kıbrıs Kağıt Sanatçıları Derneği “Yegâne Aşk” sergisi de Bellapais Manastırı Mahzen bölümünde açılacak.

İnci Kansu, İsmet Tatar, Emel Samioğlu, Eser Keçeci, Mustafa Öztunç, Gökçe Keçeci, Şenol Özdevrim, Kemal B. Caymaz, Raif Kızıl, Rana Özdoğa, Ülviye Perçinci Oksu, Hanım Taghiyeva, Fatma Özok, Mine Korudağ, Tülay Pirgalıoğlu, Özge Yücesoy, Mandana Mehrnia, Gonca Akbudak, Feza Sanıvar ve İmge Tonyalı’nın kitaptan ilham alıp ürettikleri eserlerinin yer alacağı sergi 10 Kasım tarihine kadar mesai saatleri içinde ziyaret edilebilecek.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Darbenin 7’nci yılında dev Türk bayrağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne asıldı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne Fetullahçı darbe girişimin 7'nci yıl...

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Güzelyurt’ta anma töreni düzenlendi

 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Güzelyurt’ta tören düzenlendi. Güzelyurt Kaymakamlığı...

Polis haberleri…

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekipleri tarafından Boğazköy’de önceki...

Lefke’deki trafik kazasında Feride Bozkurt yaralandı

Lefke’de meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü Feride Bozkurt...

Şehit Mehmet Eray İlkokulu’nda yeni derslikler yapılacak

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla Şehit Mehmet Eray İlkokulu'na...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...