22.9 C
Lefkoşa

Melike Şahin’den iptal edilen konser açıklaması: Böyle bir skandalla anıldığım için çok kötü hissediyorum

- Advertisement -

Şarkıcı Melike Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir konsere rüzgar nedeniyle çıkmamasına yönelik eleştirilere yanıt verdi. “Böyle bir skandalla anıldığım için çok kötü hissediyorum” diyen Şahin, hedef tahtasına oturtulduğunu ifade etti, öğretmenlerden özür diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, öğretmenler için cumartesi günü Artİstanbul Feshane’de Melike Şahin konseri organize etti. Öğretmenler, konserin yapılacağı alana uzun kuyruklarda bekledikten sonra girdi ve koser alanında beklerken iptal haberi geldi.

Şahin “ortak bir karar” diyerek duyurduğu iptal için rüzgarı gerekçe gösterdi. Daha sonra İBB Kültür’den yapılan açıklamada Şahin’in “rüzgar” iddiası yalanlandı ve “Saatlerdir rüzgar sorunu olmadığını ifade etmek konusunda gösterdiğimiz çabaya ve verdiğimiz güvenceye rağmen Melike Şahin’in ekibi sahneye çıkmaya ikna olmadığı için konseri ertelemek zorundayız” denildi.

Melike Şahin, yaşanan tartışmaların ardından Instagram hesabı üzerinden bir video yayımlayarak olayı kendi tarafından anlattı.

Şahin videoda şu ifadeleri kullandı:

“Cumartesi akşamı yaşanan rezaletle ilgi ben de bir şeyler söylemek istiyorum. Çünkü hem bir özür borcum var hem de çok büyük bir haksızlığa uğradım. Bunu benim ağzımdan da dinlemenizi isterim. Öncelikle o akşam alana gelen binlerce öğretmenimizden çok çok özür dilerim. Öyle ya da böyle onun hatası bunun hatası… Evet benimle hiç ilgisi yok ama sonuçta benim konserimdi ve siz bu rezaleti yaşamak zorunda kaldınız. Tüm samimiyetimle söylüyorum çok özür dilerim.”

“CAN GÜVENLİĞİ YOKTU”

“Ama size yansıtıldığı gibi ‘rüzgar esti sahneye’ çıkmadı gibi bir şey yok. Sahnenin sağında ve solundaki led ekranlar, hoparleörler, enstrümanlar… Rüzgar vurduğu zaman bunların uçtuğu ve hepsinin sallandığı… Can güvenliğinin olmadığı bir durum vardı. Sadece bizim açımızdan değil, dinleyicilerden bundan zarar görebilirdi. Herhangi birisinin üzerine yıkılabilirdi.”

“HAKKIMDA KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI”

Gün boyunca ekibim can güvenliği temalı bir iletişim tutturmaya çalışmışken karşı tarafın tepkisi, yaptığı açıklama gerçekten beni çok şaşırttı ve üzdü. Ben resmen hedef tahtasına konuldum. Hakkımda karalama kampanyası başlatıldı. Benim bu konuyla alakam bile yok. Hakikaten o açıklamayı o üslupla yazan kişiye gerçekten teessüf ederim. Bu konuda ben çok konuşurum ama bir yerde kendimi durdurmaya çalışıyorum.”

“ÇOK UTANÇ VERİCİ BİR AKŞAM YAŞANDI”

“Yani sizin anladığınız gibi bir şımarıkça bir sebepten konsere çıkmadım gibi bir durum yok. Olamaz zaten böyle bir şey. Biz sabah bayram günü gibi yaşasın bir bugün konsere çıkacağız diye dört dönüyoruz. Biz de çok üzülüyoruz. Zaten günlerdir moralim yerlerde. Dinleyenlerimden çok özür diliyorum. İsmim böyle bir skandalla anıldığı için çok kötü hissediyorum. Bu kadar emekle özveriyle işlemişim örmüşüm büyütmüşüm kariyerimi. Gerçekten çok utanç verici bir akşam yaşandı. Telafi yollarımızı buluruz atlatırız. Çok üzgün olduğumu belirtmek istedim. Geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ederim. Çok üzgünüm.”

NE OLMUŞTU?

Melike Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Feshane’de öğretmenlere özel düzenlediği konserde, rüzgar gerekçesiyle sahneye çıkmadı.

3 saat konser alanında bekleyen yüzlerce öğretmen şarkıcıya tepki gösterdi.

Melike Şahin, Instagram hesabından yaptığı ilk açıklamada, “Çok üzgünüm. Bu akşamki Feshane konserimiz ertelendi. Son ana kadar hazırda bekledim yemin olsun. Çok rüzgar varmış, hem belediye hem ekibim riskli buldular güvenliğimiz için. Oysa çok özlemiştim konserlerimi ve özel olacaktı bu akşam. Öğretmenlerimizle, benimle hiç alakası yok bu aksaklığın, yine de özür dilerim bu hayal kırıklığı için” açıklamasında bulundu.

“VERDİĞİMİZ GÜVENCEYE RAĞMEN İKNA OLMADI”

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “Saatlerdir rüzgar sorunu olmadığını ifade etmek konusunda gösterdiğimiz çabaya ve verdiğimiz güvenceye rağmen Melike Şahin’in ekibi sahneye çıkmaya ikna olmadığı için konseri ertelemek zorundayız. Talepleriniz doğrultusunda başka bir sanatçıyla sizlerle birlikte olacağız” denildi.

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklama üzerine Şahin’i temsil eden ekipten bir açıklama geldi.

“Bu açıklama İBB Kültür’ün sosyal medya hesaplarından konuya dair yaptığı paylaşımın ardından  zorunlu hale geldiği için, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla yapılmaktadır” diye başlayan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“EKİPÇE ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

“Temsilcisi olduğumuz Melike Şahin’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde dün akşam Feshane’de gerçekleşmesi planlanan konseri için günün erken saatlerinden itibaren konserin yapılabilmesi için ekipçe elimizden geleni yaptık.

Gün boyunca belirli sürelerle 70-80 km arasında anlık vuruşlarla ortaya çıkan şiddetli rüzgarların; sahnede bulunan ekipman, ışıklar, led ekran ve en önemlisi ana yapıyı bile sallayacak noktaya

getirmesi,hem seyirciyi hem de sahnede bulunan ekibi tehlikeye atabilecek riskteydi.

Hiçbir konserin insan hayatından önemli olmadığını düşünerek saat 16.00’da konseri ileri bir tarihe erteleme kararımızı ilgili yetkililerle paylaştık. Bu bağlamda konseri dinlemeye gelen

müzikseverlerin geç bilgilendirilmiş olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz.

Konserin ertelenmesi kararımızı hiçe sayarak bu bilgiyi, bu denli geç açıklayan ve konsere gelen dinleyicilerin mağduriyetini daha da artıran yüklenici firma yetkililerini ve İBB Kültür Sanat Daire Başkanlığı’nın alandaki temsilcilerini hem sanatçımız Melike Şahin’i hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni zor duruma düşürdükleri için kınıyoruz.”

“KONSERİ ERTELEMEK SANATÇIMIZDAN BAĞIMSIZ ALINMIŞ BİR KARARDI”

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanata yaklaşımını ve kültür endüstrisine katkılarını

takdirle izleyen bir ekip olarak, bugün bize yaşatılan zincirleme acemiliklerin birkaç kişiden kaynaklandığını ve Büyükşehir Belediyesi’ne mâl edilemeyeceğini, benzer şekilde bu kararı sanatçımız Melike Şahin almış gibi göstermenin de asla doğru olmadığını belirtmek istiyoruz.

Konseri ertelemek sanatçımızdan bağımsız alınmış, tamamen teknik bir karardı ve bu kararı tedarikçi firmaların ve prodüksiyon ekiplerimizin görüşünü aldıktan sonra verdik.

Bir ülkenin ne kadar gelişmiş olduğunun en önemli göstergelerinden biri de o ülkede insan hayatına verilen değerdir. Buradan bakıldığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden farklı bir yerde olmadığımıza inanıyoruz.

Konsere gelen tüm öğretmenlerimizin ve müzikseverlerin yaşadığı mağduriyetten ötürü derin bir üzüntü duyduğumuzu tekrar belirtmek isteriz.”

Önceki akşam Altın Kelebek Ödülleri’nde Yılın En İyi Kadın Şarkıcı Ödülü’nü kazanan Melike Şahin, ödülün ardından, geçtiğimiz gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından organize edilen ve öğretmenler için sahne alacağı, ancak iptal ettiği konsere ilişkin konuştu.

Telafinin olacağını ve bunların “geçici kırgınlıklar” olduğunu söyleyen Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“SÜREÇ ÇOK YANLIŞ YÖNETİLDİ”

“Konu hiç ortada kalmadı. Benim şirketim de güzel bir açıklama yaptı, siz belki gözden kaçırmış olabilirsiniz. Kimseyi ikna etmekle ilgili benim şu anda söyleyecek bir şeyim yok. Sadece oraya gelen insanlara çok ayıp oldu. Hiç benle alakası olmayan bir sebepten mağdur oldular. O yüzden çok üzüldüm. Sadece benimle hiç ilgisi yok, o süreç çok yanlış yönetildi.

- Advertisement -

Son Haberler

KSTU soruşturması… 

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında...

Hasipoğlu: “UBP, tarihinin en büyük kurultayına hazır”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, 21...

Erdoğan: Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yok

 Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimizi darbe anayasasından kurtarmak, Türkiye'nin önünü...

Gazileri Anma Günü dolayısıyla Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi

 19 Eylül Gazileri Anma Günü dolayısıyla Girne Boğaz Şehitliği’nde...

Sponsor

Göz Atın

Mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” yapılacak

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan...

TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: “İsrail’e uğrayacak Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi 3’e çıkarıldı”

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İsrail limanlarına uğrayacak ve...

30 Ağustos Zafer Bayramı Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan marşla kutlanacak

TC  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek 30 Ağustos...

Güney Kıbrıs’a yapılan yatırım miktarı 3 milyar Euro’ya yaklaştı

Güney Kıbrıs’a 2023 yılının ilk yarısında yapılan varlık yatırımının...

KSTU soruşturması… 

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından S.G., ve okulun uluslararası ofis sorumlusu A.S., devam...

Hasipoğlu: “UBP, tarihinin en büyük kurultayına hazır”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, 21 Eylül Cumartesi günü yapılacak 23’üncü Olağan Kurultay için hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini açıkladı. Hasipoğlu yaptığı yazılı...

Erdoğan: Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yok

 Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimizi darbe anayasasından kurtarmak, Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz. Siyaset kurumunun da yapıcı ve mutedil yaklaşması gerektiğine inanıyoruz" dedi. Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliğince...

Gazileri Anma Günü dolayısıyla Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi

 19 Eylül Gazileri Anma Günü dolayısıyla Girne Boğaz Şehitliği’nde tören düzenlendi. Törene, Girne Kaymakamı Cemal Özcemoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) adına Tuğgeneral Mehmet Ali Akbaş,...

Arıklı: “Gazilerimiz birlik ve bütünlüğümüzün teminatıdır”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, gazilerin, ülkenin birlik ve bütünlüğünün teminatı olduğunu söyledi. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Bakan Arıklı, Gaziler...

Ataoğlu, TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğine katılmak için ülkede bulunan sanatçıları kabul etti

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğine katılmak için ülkede bulunan sanatçıları kabul etti. Kültür Dairesi Müdürü Şirin...

KTÖS ve KTOEÖS, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), eğitimdeki sorunlara dikkat çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eylemde...

Mehmet Bilginoğlu yaşamını yitirdi

Sevilen sayılan isim Mehmet Bilginoğlu yaşamını yitirdi.  Bilginoğlu'nun vefatı başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.  Mehmet Bilginoğlu, yarın Tanpınar Camisi'nde kılınacak öğle namazına müteakip...

“Cemile Yardımı” alanların maaşlarına yüzde 19,19 artış yapıldı

Bakanlar Kurulu, Cemile yardımı kapsamında maaş alan 5 kişinin maaşlarına 1 Eylül 2024 itibarıyla yüzde 19,19 oranında zam yapılmasına karar verdi. Bakanlar Kurulu, Maliye Bakanlığı'na...