25.9 C
Lefkoşa

Kıbrıs’ın kültürel mirası sanal ortamdan faydalanılarak tanıtıldı

- Advertisement -

Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Kültürel Miras Teknik Komitesi (KMTK) tarafından finanse edilen bir proje kapsamında Gazimağusa’daki Othello Kulesi/Kalesi’nde, sanal ortamda tarih anlatımı içeren bir etkinlik düzenlendi.

UNDP Ofisinden yapılan açıklamada, sanal ortamda hikaye anlatımı ve yaratıcı oyunlar içeren etkinliğin 10-14 yaş arası çocuklara yönelik hazırlandığı kaydedildi.

İki toplumlu etkinlik, adanın ortak tarihini ve kültürel zenginliğini tanıtmak, insanların yakınlaşmasını sağlamak maksadıyla düzenlendi.

-Björnsson

Avrupa Komisyonu Reform Genel Müdürlüğü Direktör Yardımcısı ve Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Kjartan Björnsson, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın kültürel mirasının önemli bir anıtını, başta çocuklar olmak üzere tüm Kıbrıslılar için daha erişilebilir hale getirmek amacıyla dijital araçların kullanılmasından duyduğu heyecanı dile getirdi. Björnsson, “Avrupa Birliği, adanın zengin kültürünün nesiller boyu devam etmesini sağlamak için gerekli desteği vermekten gurur duymaktadır”, dedi.

-Khaydarov

UNDP Kıbrıs Direktörü Jakhongir Khaydarov ise “Bu etkinlik Kıbrıs’ın kültürel mirasının korunması ve tanıtılması konusunda ne kadar kararlı olduğumuzu göstermektedir. Bu gibi yenilikçi işbirlikleri sayesinde geçmiş ve bugün arasında bir köprü kuruyor, gençlerimiz arasında anlayış ile takdiri teşvik ediyoruz” dedi.

Açıklamada, Cyprusdigitalheritage.com web sitesinin Kıbrıs’taki çeşitli kültürel miras alanlarını sanal olarak tanıma imkanı sunduğu da kaydedildi.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Rum ve Yunan hükümetleri üçlü ittifaklarını canlandırma çabasında

Rum ve Yunan hükümetleri, bölge ülkeleri ile üçlü iş...

Twitter, rapçi West’in askıya alınan hesabını yeniden aktif hale getirdi

Twitter, yeni adıyla X, antisemitik açıklamaları ve paylaşımları nedeniyle...

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda PM ve YDK üyeleri belirlendi

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek...

KKTC’de bir haftada 25 yangın

 İtfaiye Müdürlüğü, geçen hafta ülkede toplam 25 yangına ve...

AKEL heyeti Çin’de temaslarda bulunacak

AKEL heyetinin, Çin Komünist Partisi’nin daveti üzerine bir dizi...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...