24.7 C
Lefkoşa

Turkcell, 5G hizmetini Rüstem Kitabevi’nde başlattı

- Advertisement -

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Rüstem Kitabevi’ni ziyaret eden müşterilerine ücretsiz olarak 5G hizmetini açtığını duyurdu.

Turkcell Grup Genel Müdürü Ali Taha Koç ve üst düzey yöneticilerin de katılımıyla Rüstem Kitabevi’nde yapılan etkinlikte hizmete giren 5G ile 1.6 Gbps’lere varan hızlar görüldüğü bildirildi.

Turkcell tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre organizasyonda, 5G’nin hayata katacağı yenilikler basına aktarıldı. Deneyim etkinliğinde BMX profesyonel bisiklet sporcusu Bora Altıntaş da yer alarak 5G ile yaşadığı hız deneyimini aktardı.

-Koç: “Yenilikçi teknolojileri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle buluşturmaya devam edeceğiz”

5G deneyiminin başladığı Rüstem Kitabevi’nde yer alan etkinlikte Turkcell Grup Genel Müdürü Ali Taha Koç, yıllardır ilkleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile buluşturduklarını, bundan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Koç, 25’inci yılını kutlayan Kuzey Kıbrıs Turkcell’le adayı yeni teknolojiler ile buluşturma konusundaki öncülüklerini sürdüreceklerini aktarırken, bu çalışmalara karşı ekiplerin de heyecan ve heveslerini gördükçe mutluluk duyduğunu belirtti. Adaya katkı ve yatırımların artarak devam edeceğini aktaran Koç, 5G’nin hayata getireceği yenilik ve gelişmelerle ilgili de bilgi paylaşarak bu deneyimin hayırlı olmasını diledi.

– Küçüközdemir: “Turkcell ile 5G deneyimini Rüstem Kitabevi’nde başlattık”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir de, 4.5G’nin 8 aylık bir zaman diliminde geldiği noktayı aktararak, bugün ise Rüstem Kitabevi’nde 5G deneyimini yaşatacak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İlk kez Turkcell tarafından hayata geçirilen 4.5G’nin ardından 5G testlerinin Turkcell Grup Genel Müdürü Ali Taha Koç’un da yönlendirmesiyle başladığını aktaran Küçüközdemir, bu deneyimi daha çok insanın yaşayabilmesi için seçilen yerin, Lefkoşa’nın popüler kültür merkezlerinden biri olmasına dikkat ettiklerini vurguladı. Küçüközdemir, 2028 yılına kadar hayata geçmesi planlanan 5G teknolojisinin daha yüksek hız, çok daha düşük gecikme süresi ve çok daha yüksek sayıda cihaz bağlantısı kurabileceğine dair önemli özelliklerden bahsetti. Küçüközdemir, bu teknoloji için olmazsa olmaz fiberin önemine de değindi. Turkcell’in teknoloji konusundaki öncülüklerini aktaran Küçüközdemir, konuşmasının ardından Turkcell Grup Genel Müdürü Ali Taha Koç ile hız testi yaptı.

-Altıntaş

5G deneyim alanında Kıbrıslı Türk Bora Altıntaş da yer aldı. Profesyonel BMX bisiklet sporcusu olan Bora Altıntaş, 5G ile yaşadığı deneyimi aktardı. Bisikleti ile çektiği reels videosunun da izlendiği, sanal gerçeklik gözlüğünün deneyimlendiği etkinlikte, Turkcell’in FODER ile organize ettiği 4.5G hız temalı sergi de yer aldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından verilen bilgide, Turkcell’lilerin Rüstem Kitabevi’nde QR kodu okutarak 5G hızını ücretsiz olarak deneyimleyebildiği, 5G hakkında daha detaylı bilgi için https://www.kktcell.com/5g adresinin ziyaret edilebileceği aktarıldı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Sterlin 40.55 TL, euro 34.75 TL, dolar 32.10 TL’den işlem görüyor

KKTC’de serbest piyasada sterlin 40.55 TL, euro 34.75 TL,...

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş’un ”Dünya Meteoroloji Günü” mesajı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, meteorolojik veriler...

Dursun Özbek yeniden başkan: Tarihe geçti

Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda başkanlık...

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti

 Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un hükümette yapması...

Beşiktaş – Fenerbahçe derbisinde deplasman tribünü kararı

Süper Lig'de bu hafta oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...