26.9 C
Lefkoşa

Tatlısu’da Doğal Ürünler Pazarı açıldı..

- Advertisement -

Tatlısu Belediyesi tarafından Tatlısu’da Doğal Ürünler Pazarı açıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre yaptı. Açılışa, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş,Tatlısu Belediye Bakanı Hayri Orçan, bazı milletvekilleri ve yetkililer de katıldı.

-Töre

Meclisten verilen bilgiye göre, Töre yaptığı konuşmada, kırsal bölgelerde yapılan üretimin ev ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ve aile yapısını güçlendireceğini söyledi.

Tatlısu’da ciddi anlamda kentleşme ve yapılaşma olduğunu, kalkınmanın yanında nüfusun da arttığını, bunun da ekonomik canlılık getirdiğini belirten Töre, kırsal bölgelerde üretilen ürünlerin halkla buluşturulması noktasında doğal ürünler pazarının önemli bir görev üstleneceğini kaydetti.

Töre, Tatlısu’nun incisi harnupun özel teşviklerle desteklenmesi gerektiğini, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın bu yönde yürüttüğü çalışmaların önemli olduğunu ifade etti.

Zorlu Töre, geçtiğimiz günlerde Hayvancılar Birliği’nin yaptığı eylemleri de anımsatarak, devletin kurumsal yapısına yönelik protestolardan sakınılmasını istedi.

Konuşmasında siyasete yönelik mesajlar da veren Töre, sıkıntıların bahane edilerek devletin erozyona uğratılmaya çalışıldığını ve bunun doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi.

20 Temmuz’da Kıbrıs Türk Halkı’nın yeniden dirilişini kutlayacaklarını belirten Töre, direnerek, canı cana kana kana katarak bugünlere geldiklerini ifade etti.

Töre, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın çizdiği coğrafya üzerinde bir devlet kurduklarını ve Mücahitler ile Mehmetçiklerin kanları bu toprakları vatan yaptıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, hiç kimsenin KKTC’ye ve 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’na dil uzatamayacağını söyleyerek sözlerine son verdi.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Medya Etik Kurulu’ndan uyarı..

Medya Etik Kurulu, haber niteliğindeki yayınlarda 'tarafsızlık' ve 'herhangi...

Polis haberleri… 

Lefkoşa’da “soygun, kasti hasar ve ciddi darp” olayında 3...

Yarın Anneler Günü…

Anneler Günü, yarın günü kutlanıyor. Her yıl mayıs ayının ikinci...

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun 18 Mart mesajı…

 Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu 18 Mart Şehitleri Anma Günü...

Ülke genelinde bir haftada 56 trafik kazası meydana geldi, 2 bin 171 sürücü rapor edildi

Polis, ülke genelinde bir haftada toplam 56 trafik kazası...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...