25.9 C
Lefkoşa

Polis Okulu yemin ve mezuniyet töreni yapılıyor

- Advertisement -

Polis Okulu Müdürlüğü “64’üncü Dönem Polis Temel Eğitim Kursları” yemin ve mezuniyet töreni yapılıyor.

Atatürk Spor Salonu’nda yer alan yemin ve mezuniyet törenine, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Kadir Bayraklı, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni  ile diğer polis yetkilileri ve mezun olan polis mensuplarının aileleri katıldı.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından dönem adına kurs birincisi konuşma yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren ve diğer öğrencilere diploma ve ödüllerinin verilmesinden sonra Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kadir Çete ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç konuşma yapacak. 

-Oktaçlı: “Bu görevi yaparken insana değer vermek gerektiğini çok iyi biliyoruz”

Törende, “64’üncü Dönem Polis Temel Eğitimi Kursu”nu birincilikle tamamlayan Polis Memuru Cemal Oktaçlı, dönem mezunları adına konuşma yaptı.

Oktaçlı, bugün iyi yetişmiş birer polis mensubu olarak, polis okulundan mezun olduklarını söyledi.

Oktaçlı, “4 ay gibi kısa bir sürede, müdürlerimiz, amirlerimiz ve öğretmenlerimiz, büyük bir şevkle bıkmadan usanmadan gerek hukuki, gerekse mesleki konularda bizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmışlardır” dedi.

Polislik mesleğine ait bilinci, en iyi şekilde kazanmaya çalıştıklarını kaydeden Oktaçlı, mesleğe ilk adımı attıklarını ifade ederek, “Yardıma muhtaç olanlara ve bize ihtiyacı olan herkese karşı sorumluyuz ve bu görevi yaparken insana değer vermek gerektiğini çok iyi biliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak insan haklarına saygılı olacaklarına ve yasalar çerçevesinde eşit uygulama yaparak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü ile devamının sağlanması için gerekirse canlarını feda edeceklerini ifade eden Oktaçlı, görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerini dile getirdi.

Oktaçlı, “Halkın huzuru ve güvenliği için, görevimiz boyunca kimsenin hakkını çiğnemeden, hukuk ilkelerinden sapmadan, yasa ve mevzuatlara uygun davranmayı görevimizin en önemli unsurları olarak kabul edeceğiz. Bize verilen görev ve emirleri, zaman mevhumu gözetmeden yerine getireceğiz. Daima halkın yanında ve yakınında olacağız. Hedefimiz toplumsal huzur ve barışı devam ettirmek, suçları önlemek, suçluları yakalamak ve adalete teslim etmektir.” diye konuştu.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Meclis komitesi Anıtkabir’i ziyaret etti

 UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay başkanlığındaki Cumhuriyet Meclisi Ekonomi...

Emekli Astsubaylar Derneği’nden İbrahim Ağa Camisi’ne yönelik saldırıya kınama

Dernek Başkanı Esen Ömürlü tarafından yapılan açıklamada, “Limasol'da bulunan...

Mabel Matiz ödülünü satışa çıkardı: “Sadece bir kere ele alındı, çizik bile yok”

Altın Kelebek Ödül Töreni'nde bu yıl ödül alamayan Reynmen'in...

Angola’da büyücü olmadıklarını kanıtlamak için bitkisel sıvı içen 50 kişi öldü

Angola'da büyücülük yapmadıklarını kanıtlamak için ocak ve şubat aylarında...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...