26.9 C
Lefkoşa

Öztürkler: “Çanakkale ruhu, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde ışık olmuştur”

- Advertisement -

UBP Güzelyurt Milletvekili Ziya Öztürkler, Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale ruhunun Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde ışık olduğunu kaydetti.

UBP Güzelyurt Milletvekili Ziya Öztürkler, Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öztürkler mesajında, 18 Mart 1915’te yaşanan Çanakkale Savaşı’nın Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinde ulusal birliğin güçlenmesine öncülük ettiğini; tarihin seyrini değiştirdiğini; Türk Milletine umut, azim ve kararlılık aşıladığını ve Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin daha güçlü yanmasını sağladığını kaydetti.

Öztürkler, eşsiz bir kahramanlık destanı olarak tarihe altın harflerle yazıldığını belirttiği Çanakkale Zaferi’nin Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi için de emsal teşkil ederek Erenköy Destanı’nda direnişin ruhu olduğunu da belirtti.

“Çanakkale Savaşlarında, binlerce şehit verilmiş ve savaşın zafere dönüşmesinde dehası ile Gazi Mustafa Kemal Paşa gerçeğini tüm dünya devletleri görmüştür.” ifadelerini kullanan Öztürkler, Türk Milleti için Çanakkale Zaferi’nin anlamının askeri ve siyasi bir başarı olmaktan çok öte olduğunu vurguladı.

Öztürkler, “Çanakkale cephesinde yaşanan sayısız kahramanlık destanı vardır. Türk Milletinin karakterinde bütünleşen, insanüstü bir mücadele, tarihte eşine az rastlanan fedakârlıklar ve vatan aşkı vardır. Çanakkale Zaferi, gücünü Türk Milletinin sarsılmaz inanç ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünden almıştır. Bu duygu ve düşüncelerimle, 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 109. onur yılını kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, gelecek nesillerin hür ve özgür yaşaması uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Antidepresan ilacı biten Dilan Polat, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan...

Kruvaziyer gemileri İsrail programlarını Limasol’a çevirdi

İsrail’i ziyaret etmeyi planlayan kruvaziyer gemilerinin, İsrail’de olayların patladığı...

Türkiye’den enginar ve narenciye zararlısı ile mücadeleye teknik destek

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi...

2 ani ölüme ilişkin otopsi sonuçları açıklandı

 KKTC'de dün aniden hayatını kaybeden 87 yaşındaki Hatice Poyraz...

Memur-Sen, geçici memur, geçici işçi, sözleşmeliler ve mevsimlik işçiler için, iş güvencesi istedi

 Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) Başkanı Akın Manga, geçici...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...