23.7 C
Lefkoşa

Maliye Bakanı Berova, TED Kuzey Kıbrıs Koleji heyetini kabul etti

- Advertisement -

 Maliye Bakanı  Özdemir Berova, TED Kuzey Kıbrıs Koleji Koordinatör ve Okul Müdürü Dr. Ahmet Bilir, Halkla İlişkiler ve Etkinlik Direktörü Nilay Tunçalp ve 11. Sınıf öğrencileri Yezda Korkut, Cengiz Güçlü, Derin Başkütük, Şengül Akmen ile Yeliz Arın’ı kabul etti. 

-Bilir 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre,  TED Kuzey Kıbrıs Koleji Koordinatör ve Okul Müdürü Dr. Ahmet Bilir kabuldeki konuşmasında, öncelikle Maliye Bakanı Özdemir Berova’ya kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti. 

Bilir, okulun 11. Sınıf öğrencilerinin, sosyal sorumluluk proje ödevlerini bu yıl sağlık alanında geliştirdiğine dikkati çekerek, söz konusu sosyal sorumluluk projesi hakkında Maliye Bakanı Berova’ya bilgi verdi. Bakan Berova’nın görüş ve önerinin, kendileri için önemine dikkat çekti. 

-Korkut 

Sosyal sorumluluk projesi temsilcisi 11. Sınıf öğrencisi Yezda Korkut da konuşmasında, sosyal sorumluluk projesi ödevlerini bu yıl genişleterek, genele yayma ve farkındalık oluşturma adına sağlığa adadıklarını belirtti. 

Bu bağlamda gerekli girişimlerde bulunarak,  önce bir kermes organize ettiklerini, bu kermesten ve çeşitli kurumlardan elde edilecek gelirleri Dr. Burhan Nalbanoğlu Devlet Hastanesi’nin oda yenilemelerinde kullanacaklarını söyledi.

-Berova 

Maliye Bakanı Özdemir Berova da Okul Müdürü ve öğrencileri dinledikten sonra yaptığı konuşmasında, eğitimin önemine vurgu yaptı. 

TED Kuzey Kıbrıs Koleji’nin eğitim alanında uzun yıllardan beri kaliteli eğitim veren okullardan bir tanesi olduğuna dikkati çeken Bakan Berova, bu vesileyle okul yöneticileri ve öğrencilerini Maliye Bakanlığı’nda görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. 

“Eğitim, her zaman için kitap, defter, sınav değildir. Bunun yanında sosyal aktiviteler ve özellikle sosyal alanda sorumluluk üreterek farkındalık yaratabilmek de elbette çok anlamlı ve önemlidir” diyen Berova, öğrencileri bu anlamlı fikirlerinden dolayı kutladı. 

Bakan Berova, sosyal sorumluluk çalışmalarının, öğrencilerin sosyal gelişimlerine olumlu etkileri olacağının da altını çizerek, sosyal sorumluluk projesinde izlenecek yolları sıraladı. Öğrencilerle fikir ve önerilerini paylaştı. Maliye Bakanlığı olarak, olanaklar dâhilinde her türlü desteği vermeye de her zaman hazır olduklarını söyledi.

- Advertisement -

Son Haberler

Töre, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ni kabul etti

 Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği...

ABD’deki üniversitelerde başlayan Filistin’e destek gösterileri Avrupa’da artarak devam ediyor

 ABD'nin Columbia Üniversitesinde nisan ortalarında başlayan ve dünyanın dört...

Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’nda işleyişin normal şekilde sürdüğü belirtildi

İsrail saldırıları altındaki Gazze'nin Mısır'a açılan kapısı Refah Sınır...

ABD’de ölen sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş’ın mezarı otopsi için açıldı

Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş'ın ABD'de hayatını kaybetmesiyle ilgili...

Sponsor

Göz Atın

Yenierenköy ve Zümrütköy’e 0,6, İskele’ye 0,4 kilogram yağış düştü

Meteoroloji Dairesi, son 24 saatteki yağış miktarlarını açıkladı. Buna göre,...

Erhürman, Yeniboğaziçi’nde vurguladı: “2024 yılı erken seçim yılı olmalı”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 2024...

Cumhurbaşkanı Tatar, Çağdaş Atatürk Fotoğrafları Sergisi’nin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yazar Hanri Benazus’un koleksiyonu ile hazırlanan...

11 ülkeden, 91 sanatçı resimleriyle barış ve sevgi mesajı vermek için bir araya geliyor

 11 ülkeden, 91 sanatçı resimleriyle barış ve sevgi mesajı...

“KKTC’de Sürdürülebilir Kültürel Miras Paneli” ve “El Sanatları Sergisi” düzenlendi

 Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, "KKTC’de Sürdürülebilir Kültürel Miras Paneli”...

Töre, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ni kabul etti

 Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar ve dernek yöneticilerini kabul etti. Meclis'ten yapılan açıklamaya göre, Meclis Şeref Salonu’nda...

ABD’deki üniversitelerde başlayan Filistin’e destek gösterileri Avrupa’da artarak devam ediyor

 ABD'nin Columbia Üniversitesinde nisan ortalarında başlayan ve dünyanın dört bir yanına yayılan protestolarda öğrenciler, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarını kınarken, okul yönetimlerinden Filistin halkına...

Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’nda işleyişin normal şekilde sürdüğü belirtildi

İsrail saldırıları altındaki Gazze'nin Mısır'a açılan kapısı Refah Sınır Kapısı'nda işleyişin normal bir şekilde devam ettiği bildirildi. Gazze'deki Sınır Kapıları İdaresinden yapılan açıklamada, Mısır sınırındaki...